Eleccions municipals 2023

Albiol guanya en 251 de les 256 meses electorals de Badalona

El candidat del PP es va fer amb la victòria als 34 els barris de la ciutat

  • Albiol arrasa i aconsegueix la majoria absoluta

  • Albiol apel·la a un vot transversal per assegurar la majoria

Albiol guanya en 251 de les 256 meses electorals de Badalona

JORDI PUJOLAR / ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La victòria de Xavier García Albiol a Badalona ha sigut territorialment incontestable i el PP és la força més votada als 34 barris de la ciutat, segons dades del consistori. A diferència del que va passar fa quatre anys, els populars s’han imposat també amb bastanta comoditat als barris del centre de la ciutat, on el 2019 van guanyar forces independentistes. Es tracta de Centre, Casagemes, Canyadó, Coll i Pujol, Dalt de la Vila, Progrés, Raval i Morera.

La victòria més clara ha sigut a Pomar, on el PP ha obtingut el 70,13% dels vots. A l’altre extrem hi ha Casagemes, on Albiol ha obtingut el 30,70%, el doble d’ERC, que és la segona força en aquest barri. Per meses, el PP s’imposa en 251 de les 256 meses electorals, segons dades de Ministeri d’Interior facilitades a l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Les úniques cinc meses on el PP no ha guanyat en tota la ciutat es troben a l’escola Artur Martorell (a Casagemes, on ha guanyat Guanyem Badalona); a l’Institut Badalona VII (al barri del Raval, on ha guanyat el PSC); dues meses de l’Institut Eugeni d’Ors (al barri de Sant Roc, on també s’ha imposat el PSC) i una de l’Escola Baldomer Solà, també a Sant Roc, on ha guanyat Valents, un grup sense representació al consistori, ja que en el conjunt de la ciutat no va arribar ni a l’1% dels vots.

Notícies relacionades

En la distribució per territori, el PP d’Albiol supera el 50% dels vots en 28 dels 34 barris. Només n’hi ha sis on el percentatge és inferior. D’altra banda, hi ha 12 barris on el PP ha superat el 60% dels sufragis.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona