Acte amb 4.300 participants

Albiol apel·la a un vot transversal per assegurar la majoria: «Que l’alcalde no l’elegeixin els perdedors en un despatx»

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Badalona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

  • Debat 28M a Badalona, sense Albiol: un combat de boxa als punts evitant el KO

Albiol apel·la a un vot transversal per assegurar la majoria: «Que l’alcalde no l’elegeixin els perdedors en un despatx»
3
Es llegeix en minuts
ACN

El candidat del PP a Badalona, Xavier García Albiol, apel·la a un vot transversal «al marge de la ideologia» per assegurar-se la majoria absoluta el 28M. Albiol ha demanat el vot a socialistes, independentistes i votants de Podem per arribar als 14 regidors i «que l’alcalde no el decideixen els partits que perden, tancats en un despatx». «Som molt a prop. Si continuem treballant aquesta setmana, Badalona tindrà l’alcalde que volen els veïns», va exclamar.

En un acte que ha reunit 4.300 persones al parc del Turó d’en Caritg, Albiol ha tornat a fixar la seguretat com a gran prioritat si arriba a l’alcaldia: «Des del primer dia m’he de posar a treballar perquè Badalona torni a ser una ciutat segura i puguem sortir al carrer sense por».

La tradicional botifarrada del PP a Badalona ha tornat a superar les previsions. El partit havia previst 4.000 botifarres per al públic que assistís a l’acte central de campanya de Xavier García Albiol, però el parc del Turó d’en Caritg ha acabat ple a vessar. «Algú s’ha hagut de menjar la meitat de la botifarra», va ironitzar Albiol.

El líder popular, rebut per les masses a l’arribar, no ha sortit del guió previst i ha centrat bona part del seu discurs a demanar un últim esforç en aquesta campanya electoral per arribar als anhelats 14 regidors que li donarien la majoria absoluta.

«Si aconseguim un resultat espectacular però ens quedem amb 13, la resta farà el mateix que han estat fent des del 2015», va etzibar. Cal recordar que a Badalona només el PSC va aconseguir arribar a la majoria absoluta el 1991.

El candidat a l’alcaldia assegura que no vol «canviar la ideologia» de ningú i admet que en política nacional hi hauria moltes diferències. «Però, si parlem de Badalona, els socialistes, els del PP, els de Podem i els independentistes sí que coincidirem», i el líder popular va afegir que per governar la ciutat no mirarà «ni a la dreta ni a l’esquerra».

En aquest sentit, Albiol afirma que si arriba a l’alcaldia prendrà decisions pensant en els interessos generals de Badalona, no tant en els que pugui tenir el PP a nivell català o estatal. «No se sentirà decebut», va prometre Albiol, que diu que, si governa, «a Badalona en quatre anys no la reconeixerà ni la mare que la va parir».

L’alcaldable, que ja va governar entre 2011 i 2015, ha fet un repàs de la que va ser la seva obra de govern i defensa que des d’aleshores no s’ha construït cap escola bressol, biblioteca ni equipament esportiu. «Quan impera la inestabilitat amb l’únic objectiu que no pugui governar, qui en paga les conseqüències són els veïns», insisteix.

Albiol també va insistir que la seva prioritat serà la seguretat: «¿Algú em pot dir si lluitar contra les ocupacions il·legals delictives és de dretes o d’esquerres?», es va preguntar. Les seves polítiques, defensa, no tenen rerefons ideològic i diu que són «necessitats» de la ciutat.

L’acte central de la campanya d’Albiol a Badalona ha comptat també amb la participació del vicesecretari general d’Organització del PP, Miguel Tellado, que ha assegurat que hi ha acudit «a títol personal» com a amic del candidat. No obstant, Tellado ha expressat el suport a Albiol «de tota la direcció» del partit.

«Ets el candidat del PP, però ets sobretot l’alcalde de Badalona», ha dit el dirigent popular, que ha intentat separar el partit de la candidatura d’Albiol. «Això no va de partits, sinó de posar per davant l’interès general», insisteix. Tellado també ha cridat a la mobilització i que no donin per guanyat el 28M.

Notícies relacionades

Entre el públic assistent a l’acte també hi havia el candidat del PP a Barcelona, Daniel Sirera; el secretari general del PPC, Santi Rodríguez, i l’expresident del partit a Catalunya, Alberto Fernández Díaz.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona