El dissabte 28 d’abril

«No esteu soles»: així va ser la manifestació contra les agressions sexuals al Màgic Badalona

Unes 200 persones van donar suport a les víctimes i van reivindicar respostes davant l’«abandonament institucional»

  • La mare d’una víctima agredida al Màgic Badalona denuncia «abandonament institucional i policial»

  • Deu joves van estar implicats en una altra de les agressions sexuals al Màgic Badalona

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Badalona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

«No esteu soles»: així va ser la manifestació contra les agressions sexuals al Màgic Badalona

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN
El Periódico

Prop de 200 persones es van manifestar aquest dissabte a Badalona per denunciar les agressions sexuals que van sortir a la llum durant el mes de març al centre comercial Màgic Badalona.

La protesta va arrencar a les 11.30 h a la plaça de la Vila i va acabar dues hores més tard just davant del centre comercial. Amb crits d’«als centres comercials, el que passa no és norma», «alcalde, escolta, volem una resposta» o «sola, borratxa, vull arribar a casa», els manifestants van voler mostrar el seu suport a les víctimes i criticar «l’abandonament institucional». El Comitè de Mares i el Sindicat d’Estudiants van denunciar que l’Ajuntament de Badalona «els ha donat l’esquena» i, en canvi, ha «protegit els interessos» del centre comercial.

La manifestació va començar a la plaça de la Vila de Badalona, on es va desplegar una gran pancarta amb el lema «No esteu soles». Des d’allà, Teresa Prados, mare d’una de les víctimes del Màgic, va exposar que la marxa era organitzada «per dir a totes aquelles dones que se senten soles i aïllades que no ho estan».

«Ja n’hi ha prou de masclisme, que ens matin i que ens violin. Ja n’hi ha prou d’aquest abandonament institucional que ens deixa de banda, ens dona l’esquena i ens ataca per aixecar la veu», va denunciar Prados.

De fet, les manifestants es van mostrar especialment crítiques amb l’actual alcalde de Badalona, Rubén Guijarro (PSC), a qui van acusar de «defensar la direcció del Màgic i protegir els interessos de les grans marques que hi treballen».

«Silenci i menyspreu absolut»

En aquest sentit, la secretària general del Sindicat d’Estudiants, Coral Latorre, va denunciar el «silenci i menyspreu absolut» per part de la direcció del centre, però també l’«abandonament institucional» amb què es troben les víctimes i les seves famílies».

Les convocants de la marxa van exigir, entre altres coses, que s’imparteixi una assignatura d’educació sexual a les aules. «L’ajuntament ens diu que ja ho fan, però és mentida», va lamentar Latorre, que va reclamar a l’alcalde de la ciutat que «si de veritat no vol posar-se del costat de les víctimes, almenys que no posi traves a la nostra lluita».

La protesta va recórrer diferents carrers de Badalona fins a arribar, pels volts de les 13.00 h, al centre comercial Màgic Badalona. Allà, el Comitè de Mares i el Sindicat d’Estudiants van llegir un manifest. Durant el recorregut es van poder sentir crits d’«alcalde, escolta, volem una resposta», «Guijarro, dimissió», «als centres comercials el que passa no és normal» o «cap agressió sense resposta».

Els fets

La presumpta violació grupal de sis menors a una nena d’11 anys va tenir lloc als lavabos del centre comercial Màgic Badalona a mitjans de novembre de l’any passat, i després que el cas sortís a la llum pública s’han denunciat tres casos més al mateix lloc, que els Mossos d’Esquadra estan investigant.

Notícies relacionades

A mitjans d’abril, el jutge va decidir deixar en llibertat l’únic menor en règim tancat per la presumpta violació grupal. Li va aplicar mesures cautelars de prohibició de comunicació amb la víctima i li va imposar una ordre d’allunyament tant d’ella com del centre comercial badaloní.

Arran de tots aquests casos, la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra han intensificat les tasques de vigilància als voltants del centre comercial per evitar que se’n produeixin nous casos.