Després de tres nits d’incendis

Detingut ‘in fraganti’ a Badalona un piròman amb 40 detencions a l’esquena

  • La Guàrdia Urbana el va interceptar després d’observar a l’acte com incendiava un contenidor al carrer Sant Joan Evangelista després de dies d’incendis a la ciutat

  • En el seu historial compta amb quatre desenes d’antecedents per robatori amb força, trencament de condemna, robatori en interior de vehicle o danys per incendi

Detingut ‘in fraganti’ a Badalona un piròman amb 40 detencions a l’esquena

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Després de tres nits seguides de contenidors incendiats a Badalona, la Guàrdia Urbana de la ciutat catalana ha aconseguit detenir, al carrer Sant Joan Evangelista (barri del Congrés), un piròman al qual seguia el rastre des de feia temps i que compta ni més ni menys que amb 40 detencions policials a la seva esquena.

Es tracta d’un ciutadà de nacionalitat espanyola de 42 anys que compta en el seu historial amb 40 antecedents policials relacionats amb delictes de robatori amb força, trencament de condemna, robatori en interior de vehicle i danys per incendi, entre d’altres. La seva última detenció havia tingut lloc el 19 de juliol passat al carrer Dr. Modrego de Badalona (barri de Sant Roc).

Pràcticament a les 03.00 h de la matinada d’aquest 12 de setembre, una unitat de paisà de la policia local, situada als voltants del domicili del subjecte, va observar in fraganti com aquest llançava un objecte a un contenidor i tot seguit sortia corrents.

Els agents van sortir ràpidament darrere seu fins a interceptar-lo i procedir a la seva detenció al temps que el contenidor tot just havia començat a cremar, situació que va obligar una unitat de Bombers de la Generalitat a desplaçar-se per aturar el foc.

Després de l’escorcoll, els policies van trobar un encenedor, una navalla i substàncies estupefaents. El detingut ha recaigut sobre l’àmbit d’actuació dels Mossos d’Esquadra, que al seu torn el posaran a disposició judicial perquè es dilucidi la seva possible responsabilitat penal en concepte de danys materials a mobiliari urbà.

Perfils de ‘piròmans’ a Badalona

Aquest detingut és un dels perfils que la Guàrdia Urbana de Badalona té controlats sota la categoria de ‘piròmans’, que atén subjectes que han sigut detinguts a l’incendiar contenidors i que els agents supervisen davant la probabilitat de potencials fets delictius vinculats amb el foc.

Un altre d’aquests perfils és un ciutadà de nacionalitat marroquina de 21 anys que, amb nou antecedents policials vinculats amb furts, robatoris amb violència, danys i atemptat contra l’autoritat, van ser detinguts per fets similars el 7 d’agost passat al carrer General Moragues.

Notícies relacionades

És també el cas de dos detinguts més el 6 de setembre passat que compten amb tretze i set antecedents policials respectivament, la majoria vinculats amb robatori amb força, violència de gènere, agressió sexual amb penetració, trencament de condemna, robatoris en interior de vehicles i danys.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Barcelones