Cicle de converses locals

EL PERIÓDICO a Badalona: així va ser la primera trobada del diari amb les seves comunitats locals

La quarta ciutat més poblada de Catalunya va acollir el primer col·loqui de la capçalera en ciutats metropolitanes

EL PERIÓDICO a Badalona: així va ser la primera trobada del diari amb les seves comunitats locals

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primera parada, Badalona. La quarta ciutat més poblada de Catalunya es va convertir aquest dimarts en el primer context local en el qual EL PERIÓDICO aterra un nou cicle de col·loquis de petit format que, durant el 2023 i en col·laboració amb Abacus Cooperativa, pretén acostar el diari a les seves comunitats locals de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Aquestes trobades, emmarcades en l’estratègia de la capçalera de Prensa Ibérica d’enfortir la seva oferta informativa local a l’àrea metropolitana de Barcelona, tenen fonamentalment un doble objectiu, tal com va explicar aquest dimarts a la botiga Abacus de Badalona el director Albert Sáez.

D’una banda, fomentar la connexió de la marca periodística amb els seus lectors metropolitans, que tenen l’oportunitat de participar i conèixer el projecte d’informació local del diari, que es desenvolupa en el marc de la secció ‘Gran Barcelona’.

D’altra banda, posar en valor les grans ciutats catalanes més enllà de Barcelona com a motor de progrés i humà de Catalunya, en aquest cas a través de converses informals amb els alcaldes i alcaldesses com a líders institucionals de referència a les urbs. En el cas de Badalona, el col·loqui va comptar amb la presència de Rubén Guijarro, actual alcalde local.

«Volem posar el nostre gra de sorra contra la desinformació; som aquí per conversar amb els nostres lectors: els diaris som útils quan formem part d’una comunitat», va afirmar Sáez.

«El millor de Badalona és la seva gent»

Durant la conversa amb EL PERIÓDICO, l’alcalde Rubén Guijarro va radiografiar la identitat local de Badalona. «El millor que té Badalona és la seva gent i les seves entitats», va assegurar, sense oblidar la intensitat i inestabilitat política a la ciutat durant els últims anys.

Sobre la idiosincràsia de Badalona com a ‘comunitat local’, Guijarro va comentar que «la ciutat està recuperant el seu orgull», en aquest cas com a «ciutat integradora, feminista i a la qual puguem atraure talent i empreses a través de projectes que vagin més enllà de colors polítics».

Notícies relacionades

Així mateix, el regidor també va fer referència a la importància que Badalona gaudeixi d’un ecosistema de mitjans locals de qualitat per combatre la desinformació, «problema local» sobre el qual va centrar bona part del seu discurs.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona