El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Periodisme de proximitat

EL PERIÓDICO enforteix l’oferta d’informació local a l’àrea metropolitana de Barcelona

  • A les edicions locals digitals d’urbs com l’Hospitalet i Badalona s’hi afegeixen les de Castelldefels, Granollers, Sant Cugat, Vilanova i l’Eixample

  • A l’Hospitalet, el diari ha aconseguit doblar el trànsit digital local en relació amb el del 2021, i ha arribat el juliol passat als 300.000 usuaris únics

EL PERIÓDICO enforteix l’oferta d’informació local a l’àrea metropolitana de Barcelona

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova època d’EL PERIÓDICO se centra a actualitzar-ne l’essència i adequar-la a l’entorn digital d’acord amb les noves demandes d’informació dels lectors. Aquest diari, des de la seva fundació, s’ha identificat amb la informació local, especialment en l’entorn de la Barcelona dels tres milions d’habitants, que és una de les grans urbs d’Europa i del món. I Prensa Ibérica, editora d’EL PERIÓDICO, des de fa tres anys és líder en informació local i hiperlocal a Espanya. Amb aquest bagatge i per tal de posar el focus periodístic en la informació local de l’àrea metropolitana de Barcelona, EL PERIÓDICO enforteix les setmanes vinents l’oferta informativa centrada en grans ciutats catalanes.

A les catorze edicions digitals locals actuals, que inclouen municipis com l’Hospitalet de Llobregat i Badalona, s’hi afegeixen quatre noves poblacions: Castelldefels, Granollers, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú, a més d’una edició hiperlocal al districte barceloní de l’Eixample, d’actualitat amb motiu de la reforma que fa l’ajuntament en aquest barri. L’equip de redacció s’ha reforçat amb la incorporació de Manuel Arenas i Àlex Rebollo.

L’objectiu editorial del diari, en la línia del compromís dels diaris del grup Prensa Ibérica, és enfortir l’aposta per la informació de proximitat amb una òptica digital, estratègia que es va intensificar el maig passat a l’Hospitalet de Llobregat, gràcies a un projecte en col·laboració amb altres diaris internacionals a través de la xarxa mundial de diaris Wan-Ifra. A la segona ciutat més poblada de Catalunya, EL PERIÓDICO ha aconseguit doblar el trànsit en relació amb el del 2021, i ha arribat en el contingut sobre l’Hospitalet a pics d’audiència de gairebé 300.000 usuaris únics el juliol passat. Aquest projecte ha intensificat la publicació de continguts, tant d’última hora com en serveis i reportatges en profunditat, la posada en marxa d’una ‘newsletter’ setmanal dedicada a ‘Entendre + l’Hospitalet’, que es distribueix cada dijous entre usuaris registrats, i l’establiment de nous vincles amb la comunitat com per exemple la presència amb un estand propi a la Festa Major de Bellvitge, celebració de més recorregut local.

Notícies relacionades

Per presentar en societat aquesta nova època, durant les setmanes vinents, el diari celebra un cicle de trobades en aquestes ciutats al voltant de la importància de la informació local per enriquir la qualitat democràtica a les ciutats.

En l’actualitat, EL PERIÓDICO publica edicions locals de l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà, Esplugues de Llobregat, Mataró, Sabadell, Terrassa, Rubí, Mollet del Vallès i Parets del Vallès.

Temes:

Barcelones