Seu de la Fundació CIM

L’antiga fàbrica CACI de Badalona acollirà activitat de docència i tecnologia a partir del 2024

  • L’Ajuntament destinarà 6,5 milions inicials al projecte per convertir l’espai en un centre de coneixement amb la UPC

L’antiga fàbrica CACI de Badalona acollirà activitat de docència i tecnologia a partir del 2024

ACN / Albert Segura

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’antiga fàbrica CACI de Badalona (Barcelonès) es convertirà en un centre de difusió del coneixement tecnològic i la fabricació digital.

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l’Ajuntament i la Fundació CIM han firmat aquest dijous l’acord per impulsar la transformació d’aquest espai de 4.341 metres quadrats i quatre pisos d’altura, que permetrà acollir el 2024 els primers estudis de postgrau.

A més, es convertirà també en la seu de la Fundació CIM, referència mundial en l’àmbit de la fabricació avançada i de la indústria 4.0. El consistori preveu destinar una suma inicial de 6,5 milions d’euros per desenvolupar el projecte arquitectònic, i que permetrà dinamitzar aquest entorn de la ciutat amb activitat vinculada a la difusió tecnològica.

Les parts han firmat aquest dijous l’acord marc pel qual es podrà desenvolupar activitat de tipus tecnològic a l’antiga fàbrica tèxtil. «És un dia històric i important per a la ciutat per la necessitat de donar sortida a la CACI, després de dues dècades amb diferents projectes que mai cristal·litzaven», ha expressat l’alcalde, Rubén Guijarro.

El projecte preveu crear diverses activitats a la fàbrica, com l’Ateneu de Fabricació de Badalona i una planta pilot de la Fundació CIM, un incubador d’empreses vinculades a la indústria 4.0, aules de formació i espais comuns.

«La previsió és que el setembre del 2024 s’hi instal·lin els primers postgraus de la UPC», ha apuntat el primer tinent d’alcaldia, Àlex Montornès, que ha assegurat que es disposa de 6,5 milions per desenvolupar el projecte arquitectònic, 3,5 milions dels quals provenen d’aportacions de l’Estat.

Vinculada al territori

El rector de la UPC, Daniel Crespo, ha destacat que la universitat estigui vinculada al territori. De la mateixa manera, ha destacat la importància que la Fundació CIM s’instal·li: «Té més de 30 anys de recorregut, i no només està fent ciència pura, també està vinculada a empreses», ha apuntat.

Com a primera actuació, es farà un estudi tècnic preliminar per delimitar el cost de les obres, així com les instal·lacions que requerirà.

Notícies relacionades

L’estructura de govern i de gestió estarà formada per un Comitè de Govern, un Consell Consultiu i la Direcció executiva, amb presidència i vicepresidència depenent del consistori i la UPC, respectivament, amb rectories de dos anys naturals que començaran l’1 de gener.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO