Mig quilòmetre en penombra

Sant Adrià reposa la llum després de mes i mig a les fosques al costat de les Tres Xemeneies

  • L’ajuntament aconsegueix desbloquejar l’arranjament dels fanals que es mantenien apagats a causa d’un robatori de cable

Sant Adrià reposa la llum després de mes i mig a les fosques al costat de les Tres Xemeneies

CEDIDA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de difondre’s les queixes dels veïns que han transitat a les fosques en les últimes setmanes i ajudant-se de llanternes per no ensopegar, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha arreglat l’apagada que ha deixat mig quilòmetre del carrer adjacent a les Tres Xemeneies a les fosques. El consistori ha resolt els impediments burocràtics del contracte de l’empresa de manteniment de l’enllumenat i la il·luminació s’ha restablert aquest dilluns al capvespre, després d’un mes i mig en què el tram de l’avinguda Eduard Maristany que voreja la central tèrmica desmantellada s’ha mantingut en penombra al caure el sol.

L’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, explica que el consistori i la contractista han valorat aquest dilluns com resoldre el greuge, que ha provocat malestar en els habitants del barri de La Mora, a Badalona. El veïnat només compta amb la via afectada per l’apagada per agafar el transport públic i desplaçar-se a les parades de Rodalies i de tramvia de Sant Adrià. A més, és l’únic pas que li facilita una sortida directa cap a Barcelona.

«Com que ja teníem el material necessari, s’ha pogut fer de la millor manera, i ha sigut reposant tota la instal·lació», comenta Cañete. La regidora reitera que desbloquejar la reparació no ha sigut tasca fàcil per a Sant Adrià. «Esperem que no tornin a robar el cable», desitja.

Notícies relacionades

El furt de cablatge elèctric també va deixar a les fosques el tram de Badalona de la mateixa avinguda, on les dues ciutats de la perifèria de Barcelona conflueixen. No obstant, l’Ajuntament de Badalona va aconseguir restituir la llum al cap de pocs dies. El govern de la localitat explica que veïns de la Mora l’havien instat que pressionés l’executiu de Sant Adrià perquè l’arranjament no es demorés més.

Abans de reparar-se la incidència, un grup de ciclistes va convocar una manifestació per a dissabte vinent. La intenció és pedalar des de l’estació de Sant Adrià fins a les Tres Xemeneies per alertar del risc a què vianants i ciclistes han fet front al transitar per una recta llarga sense cap fanal que els il·luminés.