Gairebé 3 anys tancada

Creix la pressió a Badalona per a l’obertura de la biblioteca Can Casacuberta

  • L’ajuntament es va comprometre a obrir l’espai abans que acabés el 2022 i encara no hi ha un dia fixat per a la reobertura

  • El Govern municipal assevera per la seva banda que el compromís es manté

Creix la pressió a Badalona per a l’obertura de la biblioteca Can Casacuberta

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

El temps passa i les previsions del govern municipal de Badalona (Barcelonès) per a la reobertura de la biblioteca Can Casacuberta s’acosten als seus últims dies.

L’ajuntament es va comprometre a obrir l’espai –que fagairebé 3 anys que té les portes tancades– abans que acabés el 2022 i, ja entrats al desembre, encara no hi ha un dia fixat per a la reobertura.

La plataforma Can Casacuberta Oberta va enviar una carta el 29 de novembre a la regidora de Cultura de Badalona, Anna Lara, en la qual li exigien una audiència pública i expressaven «insatisfacció davant la falta de transparència del Govern», que, segons assenyalen, ha celebrat només dues de les set audiències previstes.

Després de la carta de l’entitat, a consultes d’aquest diari, des del Govern de Badalona van assenyalar la setmana passada que «s’estan fent totes les gestions possibles amb la biblioteca amb les mesures de seguretat que marca la normativa».

Al seu torn, van asseverar que es manté el compromís d’obrir l’equipament «abans de finalitzar l’any».

Compareixença al Parlament

A més de la carta, el 30 de novembre, la presidenta de la plataforma, Núria Sabaté, va comparèixer en la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya, on va exposar la situació de la biblioteca badalonina.

«L’equipament va haver de tancar a causa d’una climatització espatllada, un sistema de seguretat contra incendis obsolet i inoperatiu i fuites d’aigua a la teulada que dificultaven el funcionament de l’espai, entre altres deficiències», va exposar Sabaté.

«No és només culpa d’un govern, sinó que el tancament s’ha produït per la desídia de tots els partits municipals que no donen prioritat als equipaments culturals de la ciutat», va afegir llavors la presidenta de Can Casacuberta Oberta.

Mobilitzacions

Aquesta setmana, la plataforma va realitzar la segona ruta d’‘Edificis adormits’ de Badalona amb l’objectiu de donar a conèixer «el patrimoni de la ciutat en desús o amb projectes sense executar o que triguen molt i són imprescindibles per a la ciutadania».

Al llarg dels últims mesos l’entitat s’ha anat mobilitzant de manera intermitent. Per exemple, Can Casacuberta Oberta va congregar unes 200 persones el 15 de setembre que es van manifestar pels carrers de Barcelona, coincidint amb els 1.000 dies que feia que l’equipament estava tancat.

La manifestació va coincidir també amb una audiència pública del Govern de Badalona per explicar als veïns l’estat de les obres de l’espai i que l’executiu municipal havia habilitat el Centre Cultural El Carme per oferir «alguns dels serveis bibliotecaris alternatius» mentre duren les obres.

«Can Casacuberta és una prioritat màxima per a aquest Govern i valorem positivament els avenços en els projectes de millora, l’obertura del nou espai alternatiu al Centre Cultural El Carme i la recuperació dels dissabtes al matí a la resta de biblioteques», va defensar en aquesta audiència pública la regidora de Cultura i Mobilitat de Badalona, Anna Lara.

Notícies relacionades

Tot i això, des de la plataforma consideren que aquestes alternatives són insuficients i que la majoria dels usuaris de la biblioteca no coneixen el seu funcionament.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona