Manifestació

200 veïns de Badalona surten al carrer per reclamar la reobertura de la biblioteca Can Casacuberta

  • La concentració, convocada per la plataforma Can Casacuberta Oberta, es va produir coincidint que fa 1.000 dies que l’equipament està tancat

  • L’executiu municipal ha habilitat el Centre Cultural el Carme per oferir «alguns dels serveis bibliotecaris alternatius» mentre duren les obres

200 veïns de Badalona surten al carrer per reclamar la reobertura de la biblioteca Can Casacuberta

Ayuntamiento de Badalona

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al voltant d’una 200 persones es van manifestar aquest dijous 15 de setembre a Badalona (Barcelonès) mobilitzades per la plataforma Can Casacuberta Oberta per tornar a reclamar l’obertura de la biblioteca Can Casacuberta, tancada des del desembre del 2019. La mateixa entitat ja s’havia mobilitzat l’abril d’aquest any amb el mateix objectiu.

Precisament aquest dijous, la biblioteca més gran de la ciutat va complir 1.000 dies tancada. Des de l’Ajuntament de Badalona van prometre que l’equipament tornaria a obrir-se al públic durant l’últim trimestre del 2022, compromís que ara afirmen mantenir.

No obstant, des de la plataforma incideixen que, al no existir una data concreta d’obertura, continuaran fent activitats per «recordar a la gent» el temps que fa que la biblioteca està tancada i per pressionar l’ajuntament.

La manifestació va coincidir també amb una audiència pública del Govern de Badalona per explicar als veïns l’estat de les obres de l’espai i que l’executiu municipal ha habilitat el Centre Cultural el Carme per oferir «alguns dels serveis bibliotecaris alternatius» mentre duren les obres.

«Can Casacuberta és una prioritat màxima per a aquest Govern i valorem positivament els avenços en els projectes de millora, l’obertura del nou espai alternatiu en el Centre Cultural El Carme i la recuperació dels dissabtes al matí a la resta de biblioteques», va defensar en l’audiència pública la regidora de Cultura i Mobilitat de Badalona, Anna Lara.

Serveis alternatius al CC El Carme

Entre els serveis alternatius destaca un espai per a préstecs i reserves de llibres. «El préstec funcionarà a petició dels usuaris i podran recollir-se els documents en un termini d’un o dos dies des de la data de sol·licitud», assenyalen des del consistori. «S’agraeix que la gent no hagi de desplaçar-se a recollir els llibres», comenten des de Can Casacuberta Oberta.

A més, també s’ha habilitat un espai de lectura i per fer els deures i una sala on portar a terme les diferents activitats programades.

Des de l’executiu municipal matisen que, mentre segueixen les reformes i reparacions, serà la biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté la que continuarà assumint les tasques de central urbana i que, en conseqüència, mantindrà la següent ampliació horària: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h; i els dissabtes, en horari de 10 a 14 h.

Crítiques dels veïns

No obstant, Núria Sabaté, portaveu de la plataforma Can Casacuberta Oberta, assenyala que, tot i que des de l’entitat agraeixen que el consistori implanti aquestes alternatives, el resultat és «decebedor».

Sabaté explica que tant la sala de lectura com l’habilitada per a les activitats són «petites» i que, en el cas de l’espai de lectura, hi falten llum i endolls. «Si abans les activitats es feien en una sala on cabien entre 30 i 40 nens ara només en cabran 15. No és el mateix al juliol, quan la gent marxa de vacances, que ara, amb tots els nens a les escoles. Veurem si es poden fer les activitats o si col·lapsen per excés de nens», apunta Sabaté.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la regidora de Cultura va explicar també aquest dijous que les obres de substitució de la climatització de la biblioteca Can Casacuberta estan «en fase final d’execució» i que pròximament s’iniciaran les reparacions de la coberta de zinc i altres actuacions d’adaptació a la normativa de seguretat.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona