‘Unitat Domus’

Badalona posa en marxa la seva nova unitat policial antiocupació amb un telèfon exclusiu

  • L’Ajuntament presenta l’equip de vuit agents que actuaran «en casos d’ocupació il·legal d’immobles» i que compta amb número de contacte propi

  • L’alcalde Rubén Guijarro: «La prioritat és intervenir en casos d’ocupacions flagrants, conflictives i màfies que s’aprofiten d’una necessitat social»

  • CONTEXT | El relat antiocupació copa la precampanya a Badalona: Govern i Albiol contraprogramen propostes

Badalona posa en marxa la seva nova unitat policial antiocupació amb un telèfon exclusiu

Maite Cruz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova unitat policial antiocupació de Badalona (Unitat Domus), anunciada per l’alcalde Rubén Guijarro (PSC) a mitjans de setembre, ja és una realitat. El departament policial, que neix emmarcat en el relat antiocupació que sota l’influx del discurs de Xavier García Albiol (PP) des de fa mesos copa la precampanya a la ciutat, ha sigut presentat aquest dimecres 30 de setembre.

La Domus està integrada per vuit agents «per prevenir, detectar i actuar en casos d’ocupació il·legal d’immobles», segons un comunicat de l’Ajuntament de Badalona. Entre les seves funcions, apunta el consistori, la unitat s’encarregarà d’intervenir en les ocupacions «que es coneguin per posar-les en coneixement del jutjat».

Per fer-ho operaran coordinadament amb els departaments municipals amb responsabilitats en aquesta matèria com Serveis Socials, Convivència, Urbanisme i Estadística, així com amb altres institucions i cossos policials com els Mossos d’Esquadra.

Així mateix, el consistori ha anunciat la posada en marxa d’un «telèfon exclusiu» atès per la mateixa Guàrdia Urbana de Badalona sobre l’ocupació il·legal d’immobles, el 617 396 669. Aquest telèfon ja ha entrat en servei.

Telèfon exclusiu per atendre casos d’ocupació

Durant la presentació de la Unitat Domus, l’alcalde Guijarro ha recordat que, segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a Badalona hi va haver el 2021 un total de 577 «denúncies per ocupació de vivendes», i és la segona ciutat catalana amb un número més elevat per darrere de Barcelona.

«Amb aquesta unitat especialitzada, que treballa en coordinació permanent amb la resta d’àrees de l’Ajuntament, disposem d’una eina per prevenir, detectar i intervenir ocupacions il·legals, sobretot en aquelles que generin problemes de convivència», ha afirmat Guijarro.

Notícies relacionades

El regidor ha remarcat que «la prioritat d’aquesta acció coordinada és intervenir en casos d’ocupacions flagrants i actuar contra les ocupacions conflictives, contra les màfies que s’aprofiten d’una necessitat social i vetllar per què les grans forquilles d’immobles compleixin les seves responsabilitats».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO