Dotat amb 50.000 euros

El documental ‘Bruixes, la gran mentida’ guanya els II Premis Laya de cine

  • El Círcol de Badalona va acollir l’entrega de guardons, a la qual van acudir la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro

  • La categoria de sèries i minisèries va quedar deserta per falta de propostes presentades

El documental ‘Bruixes, la gran mentida’ guanya els II Premis Laya de cine

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El llargmetratge documental de Joanna Pardos ‘Bruixes, la gran mentida’ ha guanyat els II Premis Laya de cine en la categoria de llargmetratge –guardonat amb 50.000 euros–, que es van entregar aquest dilluns al Círcol de Badalona (Barcelonès).

L’audiovisual relata la història de la cacera de bruixes a Catalunya, un territori on aquest fenomen es va desenvolupar amb intensitat i on va començar ben aviat. De fet, el primer procés de bruixeria documentat a Europa va tenir lloc a les valls d’Àneu, al segle XV. Com explica la directora del documental, Joanna Pardos, les dones acusades i processades «van ser el boc expiatori d’una societat profundament misògina i convençuda de l’origen malèfic de les seves desgràcies».

En la categoria migmetratge o curtmetratge –premi recompensat amb 25.000 euros– ha guanyat el projecte ‘Petons a Robadors’, que situa el Raval de Barcelona com un espai històric de reivindicació de les lluites de la classe obrera i del dret a la ciutat, i la categoria de sèries i minisèries va quedar deserta per falta de propostes presentades.

Drets civils i polítics

La Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans de la Generalitat impulsa aquests guardons per premiar projectes cinematogràfics i audiovisuals sobre drets civils i polítics.

A l’acte hi van assistir la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro. Verge va destacar que el treball compartit entre institucions, teixit social i cultural és «essencial per avançar cap a la normalitat feminista» amb l’objectiu de defensar els drets humans per a tothom.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, Guijarro va agrair que Badalona fos l’escollida per acollir l’acte d’entrega dels premis Laya i va remarcar que les administracions públiques han de continuar treballant juntes en favor dels drets humans.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona

Temes:

Cine Ajuntaments