Urbanisme i medi ambient

L’àrea de Barcelona rep 158 milions d’euros de la UE per transformar la mobilitat de les ciutats

  • Es destinaran a la creació de cinc ZBE locals, al nou servei de bicicleta compartida de l’AMB i permetran acabar la xarxa ciclista Bicivia, entre d’altres

Barcelona 08 01 2020 Zona de Baixes Emissions ZBE contaminacion En la foto senales en la ronda litoral poblenou FOTO de FERRAN NADEU

Barcelona 08 01 2020 Zona de Baixes Emissions ZBE contaminacion En la foto senales en la ronda litoral poblenou FOTO de FERRAN NADEU / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i 15 municipis de la zona han rebut un total de 158,6 milions d’euros procedents dels fons europeus Next Generation per portar a terme actuacions que potenciïn la mobilitat sostenible i ajudin a reduir la contaminació ambiental.

En concret, l’AMB ha obtingut finançament per valor de 40 milions d’euros, el 100% de l’import a què optava, mentre que els 15 municipis metropolitans, que van sol·licitar un total de 189,1 milions, n’han rebut 118,6 milions, segons va informar aquest dijous l’ens supramunicipal en un comunicat. Aquestes ajudes, que formen part d’una primera convocatòria resolta pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, es dedicaran a la compra de 149 autobusos elèctrics, a la creació de cinc Zones de Baixes Emissions locals, al nou servei de bicicleta compartida de l’AMB i permetran acabar la xarxa ciclista Bicivia, entre altres actuacions.

«Celebrem aquesta bona notícia que ens permetrà acabar de fer realitat una veritable transformació de la mobilitat metropolitana i fer-la molt més sostenible», va remarcar el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda. Va afirmar, també, que es tracta d’un «nou èxit metropolità» que ha sigut possible gràcies al treball de l’AMB i els municipis, que han propiciat unes condicions «òptimes» per maximitzar les oportunitats dels fons europeus.

«Les polítiques de mobilitat sostenible desenvolupades els últims anys –encapçalades pel model de ZBE Rondes BCN– han posicionat l’AMB i els seus municipis a l’avantguarda de tot l’Estat i així s’ha reconegut des del Govern central i des d’Europa, va emfatitzar.

Notícies relacionades

Entre els municipis beneficiats pels fons hi ha Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Castelldefels, Viladecans, el Prat de Llobregat o Cerdanyola del Vallès.

Més notícies de Badalona, l’Hospitalet, Santa Coloma, Cornellà, Viladecans i Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO