Modificació urbanística

El govern de Badalona proposa convertir locals tancats en vivendes socials

  • L’executiu assenyala que es poden arribar a incorporar al mercat unes 1.000 noves vivendes socials, aproximadament

  • Els dos partits de l’oposició, Guanyem Badalona en Comú i el PP, no han tardat a mostrar el seu rebuig a aquesta proposta via xarxes socials

El govern de Badalona proposa convertir locals tancats en vivendes socials

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El govern de Badalona (Barcelonès) portarà al ple ordinari del dimarts 22 de febrer un dictamen que proposa aprovar inicialment una modificació urbanística que possibiliti que locals comercials tancats des de fa anys puguin convertir-se en vivendes socials. En cas que la proposta tiri endavant, l’ajuntament autoritzarà únicament el canvi d’ús, de comercial a vivenda, d’aquests locals buits situats en planta baixa si es transformen en vivendes de protecció pública.

Aquesta modificació s’aplicarà a determinades zones de la ciutat en què actualment no és possible aquest canvi d’ús a vivenda protegida al tractar-se de locals construïts anteriorment al Pla General Metropolità (PGM). D’aquesta forma, «s’atorgaran nous usos a locals comercials que estan buits i es podrà donar resposta a la demanda de vivenda a preu assequible a la ciutat», defensen des del govern local.

Les zones de la ciutat que podrien acollir-se a aquesta modificació de les normes urbanístiques del PGM es troben situades en diferents barris de la ciutat, com: Llefià, Can Claris, Lloreda, Sant Roc, Congrés, Canyadó, la Salut i Pomar, entre d’altres.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha afirmat que, potencialment, amb aquesta modificació urbanística es poden arribar a incorporar al mercat unes 1.000 noves vivendes socials, aproximadament. Una vegada que el dictamen compti amb l’aprovació inicial i la provisional per part del ple de l’Ajuntament de Badalona, la proposta de modificació passarà a la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat.

L’oposició, en contra

L’executiu municipal, en minoria, necessitarà recolzaments perquè la seva proposta prosperi, tot i que, de primeres, els grups de l’oposició es mostren reticents a entregar els seus vots. De fet, els dos partits de l’oposició, Guanyem Badalona en Comú i el PP, no han tardat a mostrar el seu rebuig a aquesta proposta via xarxes socials. Per part de Guanyem, l’exregidor José Téllez ha qualificat la proposta com «una barbaritat». «Volen convertir Badalona encara més en ciutat dormitori afavorint els especuladors i grans propietaris que volen lucrar-se llogant (ara legalment) ‘zulos’ sense llum ni ventilació», ha afegit l’exregidor.

També l’exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha exposat a Twitter el seu rebuig de la proposta: «Bonica manera de carregar-se el comerç de barri i consolidar els pisos pastera. Sent alcalde vaig retirar aquesta proposta per aquests motius».

Notícies relacionades

Badalona no és original en la proposta de reconvertir locals en vivenda, ja que és una idea que ja s’ha treballat o portat a terme en altres municipis metropolitans, amb matisos entre si, com Barcelona, Terrassa o Santa Coloma de Gramenet.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO