Notificació notarial

Albiol amenaça de querellar-se contra ERC a Badalona per relacionar-lo amb comptes a Belize

  • El líder d’ERC a la ciutat, Àlex Montornès, considera que «és intolerable en la democràcia que algú intenti coartar la llibertat d’expressió»

Albiol amenaça de querellar-se contra ERC a Badalona per relacionar-lo amb comptes a Belize

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press
El Periódico

L’exalcalde de Badalona (Barcelonès) Xavier García Albiol (PP) ha advertit a través d’una notificació notarial al primer tinent d’alcalde i líder d’ERC a la ciutat, Alex Montornès, que interposarà una querella criminal si el regidor el continua relacionant amb la tinença de comptes bancaris a Belize.

En el document, al qual ha tingut accés Europa Press, Albiol ha avisat el republicà que en cas que torni a insistir, per qualsevol mitjà, en la imputació d’un delicte a Albiol, aquest «procedirà de manera immediata a interposar una querella criminal amb motiu de les calúmnies».

«A més de falses, les acusacions del senyor Montornès són del tot inacceptables i inexcusables i suposen una calúmnia, ja que resulten especialment i profundament injustes i malicioses», ha defensat el líder popular.

«Intent de censura»

En un comunicat, el grup municipal d’ERC ha titllat d’«amenaça» la notificació notarial que ha rebut Montornès. «És intolerable en democràcia que algú intenti coartar la llibertat d’expressió amenaçant amb querelles criminals», ha expressat el primer tinent d’alcalde.

Montornès ha criticat que Albiol vulgui censurar-lo: «Malgrat l’intent de censura, sempre denunciaré que gestionar una empresa ‘offshore’ en un paradís fiscal no és compatible amb l’exercici d’un càrrec públic».

Junts defensa Montornès

El regidor de Junts i també membre del govern de Badalona, David Torrents, ha lamentat que Albiol «amenaci amb una querella criminal el primer tinent d’alcalde de Badalona, Alex Montornès, per dir la veritat: que era apoderat d’una societat ‘offshore’ a Belize», i ha transmès tot el seu suport al regidor d’ERC.

Notícies relacionades

El 13 d’octubre es van publicar els Papers de Pandora, en els quals presumptament figurava que Albiol va tenir el poder general per gestionar una societat a Belize –un conegut paradís fiscal al nord de Centreamèrica–, revelació que va acabar desencadenant en una moció de censura impulsada per tota l’oposició i que va fer alcalde el fins aleshores líder del PSC a la ciutat, Rubén Guijarro, el 8 de novembre de 2021.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO