Col·lectius vulnerables

L’Ajuntament de Badalona inicia els tràmits per posar fi a l’acampada a la plaça del Cotonifici

  • Es tracta de grup de persones procedents del desallotjament de la nau del carrer Progrés que declinen la solució proposada pel consistori

L’Ajuntament de Badalona inicia els tràmits per posar fi a l’acampada a la plaça del Cotonifici

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha emès aquest dimecres un comunicat on explica que ha posat en marxa un expedient administratiu de recuperació del domini públic amb la intenció de posar fi a l’acampada d’un petit grup de persones a la plaça del Cotonifici, al barri del Gorg. Es tracta d’alguns dels antics integrants de la nau del carrer Progrés que va ser desallotjada pels Mossos d’Esquadra dijous passat, 13 de gener.

«Aquest expedient és un pas previ i imprescindible perquè l’Ajuntament de Badalona obtingui l’autorització judicial i es posi fi a l’acampada», remarca el text, és a dir, procedir al seu desallotjament.

L’ajuntament, segueix el comunicat, a través dels Serveis Socials i de la unitat d’atenció al sensellarisme, ha atès des del 13 de gener «totes les persones que així ho han requerit» que van ser desnonades de la nau en què vivien al carrer Progrés.

Mitjançant una resolució que declarava l’emergència firmada divendres passat 14 de gener per l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, l’Ajuntament de Badalona ofereix un servei d’allotjament a les persones desallotjades de la nau per un període de tres mesos. Així, les persones que continuen acampades són les que van decidir no optar per la solució proposada pel consistori o que no disposen d’un lloc alternatiu on anar.

«Entre 4 i 5 persones»

Actualment, 51 d’aquestes persones han acceptat l’oferiment d’emergència habitacional, mentre que «només entre 4 i 5 persones l’han rebutjat i pernocten en tendals a la plaça del Cotonifici en un campament improvisat», afirmen des del govern municipal.

Notícies relacionades

«Des de Serveis Socials es continua treballant perquè aquestes persones acceptin l’ajuda i els recursos i no acampin a l’espai públic en unes circumstàncies que no reuneixen les mínimes condicions de salubritat i altres necessitats bàsiques», conclou el comunicat emès pel consistori.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO