Transformació urbana

A licitació la construcció dels primers 250 metres del canal del port de Badalona al barri del Gorg

  • Les obres tenen un pressupost de 2,6 milions d’euros i una durada prevista de nou mesos

A licitació la construcció dels primers 250 metres del canal del port de Badalona al barri del Gorg

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Marina Badalona, S.A., una societat que està participada en un 50% per l’Ajuntament de Badalona i en un 50% per la Generalitat de Catalunya, ha posat a licitació els treballs d’adequació dels primers 250 metres del canal del port a barri del Gorg Badalona (Barcelonès). Així, des de l’Ajuntament expliquen que les obres tenen un pressupost de 2,6 milions d’euros i un termini d’execució de nou mesos.

Les obres inclouen l’adequació de l’espai que acollirà la desviació provisional de les vies del ferrocarril tal com demana ADIF. Des del consistori expliquen que la desviació es realitzarà per la part de muntanya i paral·lel a les vies actuals per «no haver d’interrompre el servei del ferrocarril mentre es construeix el viaducte definitiu». Aquests treballs contemplen la retirada de les terres d’aquest espai que «bàsicament són materials procedents d’abocaments no aptes per a l’ús urbà». Així, des de l’Ajuntament afegeixen que aquestes terres seran substituïdes per terres del canal, «majoritàriament en bon estat».

Les actuacions previstes també contemplen el dragatge del canal que permetrà la creació de la làmina d’aigua de 250 metres fent emergir les aigües freàtiques. A més, s’implementarà un sistema de recirculació de l’aigua del canal per «mantenir la qualitat ambiental» de les aigües embassades. Aquest sistema es mantindrà fins i tot quan el canal es pugui connectar definitivament amb la dàrsena del port.

Notícies relacionades

La previsió és que aquests primers 250 metres del canal, amb la seva làmina d’aigua, estaran acabats a finals d’aquest any o principis del 2023, i hauran de culminar l’any 2024 amb el nou viaducte del ferrocarril en servei i el canal connectat amb el mar.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO