Barrera física i social

Veïns del Baix Besòs rebutgen el projecte del nou viaducte de la C-31

  • Proposen crear una comissió en què els agents implicats discuteixin i aportin solucions per transformar-la en una via integrada a la xarxa urbana

Veïns del Baix Besòs rebutgen el projecte del nou viaducte de la C-31

ACN / GEMMA SÀNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
EFE
El Periódico

La Coordinadora Veïnal del Baix Besòs (Barcelonès) ha rebutjat el projecte del Departament de Territori de la Generalitat de construcció del nou viaducte que preveia unir el carril bus-VAO de la C-31 amb el carril bus de la Gran Via de Barcelona. Segons han informat en un comunicat, els veïns de Badalona i Sant Adrià del Besòs creuen que l’obra suposaria instal·lar més columnes i més destrucció de zones verdes» en lloc de considerar la transformació de la C-31.

Des de la Coordinadora Veïnal del Baix Besòs han denunciat que els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià han ignorat la ciutadania i han lamentat que els veïns s’hagin assabentat dels plans del Govern per la premsa.

En el seu lloc, proposen la creació d’una Comissió C-31 en què Generalitat, ajuntaments i entitats veïnals i socials discuteixin i aportin solucions per fer possible la transformació de la C-31 en una via integrada a la xarxa urbana de la ciutat. Segons el comunicat, aquesta ubicació els condemna a ser municipis amb servitud de pas entre aquests llocs, per la qual cosa els seus territoris es veuen travessats per múltiples infraestructures de mobilitat com trens, autopistes i rondes.

Els alcaldes també s’hi oposen

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ja es va mostrar «diametralment en contra» del nou carril bus que el Govern vol construir a la C-31 per connectar el carril bus existent a Badalona amb el de la Gran Via, d’entrada a Barcelona. «Fa anys que tenim una barrera física i social i estarem en absolut desacord amb qualsevol intervenció que la consolidi», ha afirmat Guijarro després de l’anunci fet aquest dimarts pel Departament de Polítiques Digitals i Territori.

Notícies relacionades

En la mateixa línia s’expressa l’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, Filo Cañete, que remarca que «són infraestructures que estan dividint la ciutat, una cosa molt sentida tant a Badalona com a Sant Adrià». «Entra en contra de totes les actuacions de recuperació que s’estan fent al riu Besòs. Per les informacions que tenim, considerem que aquest carril directe des de Mataró fins a les Glòries per a un autobús és innecessari, més quan s’estava parlant de portar a terme el soterrament de la C-31», remarca Cañete.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO