Mobilitat

Neix una plataforma a Badalona per fer de la C-31 un espai verd

  • L’associació sorgeix per convertir l’autopista en un eix verd i sostenible per als ciutadans

  • La contaminació i la barrera arquitectònica que suposa la via són les dues principals problemàtiques del seu pas per la ciutat

Neix una plataforma a Badalona per fer de la C-31 un espai verd

ACN / GEMMA SÀNCHEZ

2
Es llegeix en minuts

Transformem l’Autopista’ és una plataforma veïnal de Badalona que neix per transformar el pas de la C-31 per la ciutat en un eix verd d’equipaments sostenible per als ciutadans. L’associació, nascuda aquest mes de setembre, posa en el centre la preocupació dels barris afectats pel canvi climàtic i ja ha aconseguit atraure l’atenció de diversos mitjans locals i grups polítics de la ciutat.

La plataforma ‘Transformem l’Autopista’ denuncia la barrera arquitectònica que suposa aquest tram de la C-31 per a la ciutat, separant els barris de l’est i l’oest, i la contaminació tant acústica com lluminosa i ambiental que suposa per a Badalona. Recupera així una vella reivindicació dels barris afectats per la via. A més amb la retirada dels peatges de la C-31 el 31 d’agost passat, el trànsit en aquest tram s’ha vist incrementat, qüestió que empitjora la qualitat de vida dels veïns de la zona.

‘Transformem l’Autopista’ té per objectiu fer un canvi des de l’arrel convertint l’autopista en un eix verd on els ciutadans puguin fer activitats, passejar o simplement parlar amb els seus veïns. En definitiva, pacificar la ciutat i recuperar l’espai que l’autopista li ha tret a Badalona durant tots aquests anys.

Notícies relacionades

L’alternativa principal que ofereix l’associació és ampliar amb més carrils la B-20, autopista que passa per la perifèria de la ciutat, per així descongestionar el trànsit i poder fer realitat la proposta de la C-31 com un eix verd per als veïns de Badalona. El col·lectiu ja està preparant mobilitzacions i té previstes diverses reunions amb diferents grups polítics de la ciutat per poder presentar una proposta ferma a les autoritats. La setmana passada ja es van reunir amb els grups municipals de Junts per Catalunya i Guanyem.

La problemàtica de la C-31 ja ve donada des de fa anys. Diversos grups polítics de la ciutat ja han manifestat en diverses ocasions la necessitat de trobar una solució per a aquest tram de l’autopista en el seu pas per Badalona. «Els habitants de Badalona amb prou feines la utilitzen, és un tram de pas entre Barcelona i el Maresme i és Badalona qui pateix la contaminació d’aquest tram. Urgeix trobar una solució transformadora per a aquest tram de la C-31 que contempli el context de crisi climàtica que patim i que esborri definitivament aquesta barrera de la nostra ciutat», apunta la regidora d’En Comú Podem Rosa Trenado. Alguns projectes, com el soterrament de la via ràpida, porten anys en l’aire i sense una resposta ferma per part de la Generalitat.