Quatre detinguts

Els Mossos desmantellen un punt de distribució de drogues en una nau de Badalona

  • Al local hi havia també diversos terraris amb exemplars de fauna salvatge exòtica protegida

Els Mossos desmantellen un punt de distribució de drogues en una nau de Badalona
2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el 22 d’octubre una plantació de marihuana en una nau del carrer Progrés de Badalona (Barcelonès), on van detenir dos homes i dues dones. Arran de diverses informacions que alertaven que podia ser que s’hi emmagatzemés i s’hi distribuís droga, els agents van iniciar una investigació que va concloure amb l’entrada i registre del local.

Van trobar-hi sis quilos de cabdells de marihuana, 500 grams d’haixix, 1.103 comprimits i 13 quilos de pols de substàncies psicotròpiques, dos quilos de pols per fabricar comprimits d’èxtasi, 1.500 grams de metamfetamina, 2,8 quilos de pasta de cocaïna, 250 grams de bolets al·lucinògenes i 310 grams d’heroïna. També es van intervenir 14.315 euros fraccionats i una arma de fogueig.

En una de les habitacions, a més, hi havia diversos terraris amb exemplars de fauna salvatge exòtica protegida. S’hi va localitzar un exemplar de boa constrictor (‘Boa constrictor’), un de pitó catifa (‘Morelia spilota’), dos de pitó de l’Índia (‘Python molurus’), un exemplar d’iguana verda (‘Iguana iguana’), un exemplar d’escurçó de llavis blancs (‘Trimeresurus albolabris’), que té un verí potencialment letal per a les persones, i un exemplar de serp verinosa, anomenada serp de vinya verda (‘Ahaetulla nasuta’).

Decomissats tots els rèptils

La tinença d’aquest tipus d’animals està regulada pel Conveni Internacional d’Espècies Amenaçades de Flora i Fauna Silvestres (CITIS). Per tant, per tenir aquestes espècies és necessari disposar de la documentació que n’acrediti l’origen legal, documentació que els arrestats no tenien.

A més, per la tinença de tots aquests tipus d’animals és necessari estar inscrit al registre oficial de nuclis zoològics a fi de vetllar que les instal·lacions siguin segures per a les persones i els animals, fet que tampoc es complia. Per tot això, i per les deficients condicions higienicosanitàries del lloc, es van decomissar la totalitat dels rèptils.

Notícies relacionades

Finalment, els agents van detenir les quatre persones que hi havia a l’interior de la nau, totes de nacionalitat espanyola i veïnes de Badalona, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Els arrestats van passar a disposició judicial dissabte 23 d’octubre i el jutge va decretar el seu ingrés a la presó.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO