Balanç d’octubre

Així va evolucionar la pandèmia del covid-19 a Badalona a l'octubre del 2021

  • Evolució de la pandèmia a Badalona l’octubre del 2021

Així va evolucionar la pandèmia del covid-19 a Badalona a l'octubre del 2021

REUTERS / ALBERT GEA

6
Es llegeix en minuts
El Periódico

Badalona continua patint la pandèmia de la Covid-19, una situació que fa que el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament aprovi restriccions per mirar de contenir els contagis. Des d’EL PERIÓDICO seguim l’evolució de la pandèmia a la ciutat metropolitana amb les xifres que ofereix la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya.

20 d’octubre: 32.359 casos positius

A data del 19 d’octubre –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 32.359 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 32.359 casos, 618 s’han detectat en centres residencials.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Badalona han mort 482 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 14 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltiaL’índex de risc de rebrot baixa a un risc baix (24). És la primera vegada que s’arriba a aquestes xifres des de principis del juliol del 2020. D’altra banda, 173.894 ciutadans de Badalona han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 170.080 badalonins ja disposen de la pauta completa de vacunació.

Aquest dimecres 20 d’octubre s’ha actualitzat també la normativa d’accessibilitat als centres de Badalona Serveis Assistencials (BSA). En concret, els règims de visites als pacients ingressats a l’Hospital Municipal de Badalona i el Centre Sociosanitari El Carme seran de dilluns a diumenge de 12.30 a 20.30 hores. Un familiar, preferiblement amb la pauta vacunal completa, i «respectant les mesures de prevenció» –mascareta, distància, higiene de mans– podrà visitar el pacient ingressat. Així, des de BSA expliquen que l’única excepció a aquest règim de visites són els pacients Covid-19 positius, els quals «podran rebre les visites en les mateixes condicions a partir del setè dia d’ingrés». «En el cas concret del Centre Sociosanitari El Carme, els usuaris i familiars també podran fer ús dels espais comuns», afegeixen.

Catalunya manté controlada l’epidèmia en nivells de risc moderat, tot i que ha trencat la tendència a la baixa dels principals indicadors i ha tornat a créixer el risc de rebrot, la velocitat de transmissió del virus, que ja supera una Rt d’1 a l’àrea de Barcelona i al conjunt de Catalunya. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja avisava la setmana passada que la Rt podria superar el punt, tot i que els efectes queden diluïts per l’eficàcia de la vacunació. Malgrat això, les bones dades globals dels últims dies han empès a relaxar encara més les restriccions a partir d’aquest cap de setmana i a ampliar aforaments.

15 d’octubre: 32.264 casos positius

A data del 14 d’octubre –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 32.264 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 32.264 casos, 616 s’han detectat en centres residencials.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Badalona han mort 481 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 16 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltiaL’índex de risc de rebrot baixa i es manté en nivells moderats (38). D’altra banda, 173.491 ciutadans de Badalona han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 169.632 badalonins ja disposen de la pauta completa de vacunació.

El coronavirus continua un dia més retraient-se a Catalunya, que s’acosta al nivell baix de risc de rebrot, i amb una tensió hospitalària que va a menys. Segons les dades d’incidència actualitzades aquest divendres per Salut, avui hi ha un total de 338 persones hospitalitzades (una més que ahir), de les quals 92 (set menys) estan a l’uci.

13 d’octubre: 32.228 casos positius

A data del 12 d’octubre –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 32.228 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 32.228 casos, 616 s’han detectat en centres residencials.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Badalona han mort 481 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 14 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltiaL’índex de risc de rebrot baixa i es manté en nivells moderats (46). D’altra banda, 173.251 ciutadans de Badalona han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 169.340 badalonins ja disposen de la pauta completa de vacunació.

La Covid continua anant de baixa a Catalunya, on la caiguda d’indicadors de la pandèmia i la notable millora de la situació als hospitals ha portat a eliminar pràcticament totes les restriccions a partir d’aquest divendres, segons va anunciar aquest dimarts el president Pere Aragonès. Així, aquest dimecres segueix la tendència: a les ucis dels hospitals catalans hi ha 96 pacients amb Covid (un menys que ahir) i en total 342 persones estan ingressades (dos menys).

8 d’octubre: 32.041 casos positius

A data del 7 d’octubre –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 32.041 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 32.041 casos, 615 s’han detectat en centres residencials.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Badalona han mort 481 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 17 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltiaL’índex de risc de rebrot puja, però es manté en nivells moderats (66). D’altra banda, 172.988 ciutadans de Badalona han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 168.588 badalonins ja disposen de la pauta completa de vacunació.

Catalunya torna a poc a poc a la normalitat, amb la reobertura de discoteques i la ràpida recuperació dels aforaments en la cultura. I tot això, amb unes dades positives de la incidència del virus: segons l’informe d’aquest divendres de Salut, avui hi ha 107 persones ingressades a les ucis dels hospitals catalans, tres menys que ahir, una xifra que es no produïa des de finals de juny i principis de juliol d’aquest any. Quant a ingressats, el número puja lleument: en són 405, sis més que ahir.

5 d’octubre: 31.946 casos positius

A data del 5 d’octubre –últimes dades publicades per Salut–, Badalona acumula 31.946 casos positius de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia. D’aquests 31.946 casos, 614 s’han detectat en centres residencials.

Segons les dades facilitades per la Generalitat, a Badalona han mort 481 persones des que va començar la pandèmia. Actualment, hi ha 17 veïns de la ciutat ingressats amb la malaltiaL’índex de risc de rebrot es manté en nivells moderats (57). D’altra banda, 172.649 ciutadans de Badalona han rebut almenys una dosi de la vacuna. En total, 167.821 badalonins ja disposen de la pauta completa de vacunació.

Per la seva banda, l’Hospital Municipal de Badalona i el Centre Sociosanitari el Carme han decidit ampliar el règim de visites dels pacients ingressats gràcies a la disminució de casos de coronavirus, segons ha informat Badalona Serveis Assistencials.

En el cas de l’hospital, els familiars de pacients sense Covid podran acudir-hi de 13.00 a 15.00 i de 18.00 a 20.00 hores. Sempre serà una persona per malalt, mentre que les visites als hospitalitzats a la unitat Covid-19 podran entrar-hi a partir del setè dia de l’ingrés. En el cas del Centre Sociosanitari el Carme, els pacients podran rebre visites de dilluns a diumenge de 12.30 a 14.30 i de 17.00 a 20.30 hores per part de dos familiars –sempre els mateixos– que podran alternar-se però no coincidir, però no podran sortir del centre ni de la unitat assignada.

Notícies relacionades

L’epidèmia de coronavirus afluixa en el conjunt de Catalunya i es manté en nivells moderats, amb menor pressió als hospitals i amb indicadors que malgrat dies pujant lleugerament tornen a la baixa. Amb una mitjana de tres morts per Covid al dia i uns 350 casos de nous diagnòstics, l’epidèmia continua controlada i els epidemiòlegs consideren que pot mantenir-se així fins que augmenti la immunitat de grup si no arriba una nova variant que sigui més contagiosa. Amb aquestes dades, Catalunya ha decidit reobrir les discoteques aquest divendres.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO