275 alumnes en els llimbs

Badalona demana actuar «al més aviat possible» després del tancament del Col·legi Boix

  • El centre, amb 50 anys de trajectòria al barri de Bufalà, ja ha comunicat als treballadors la seva decisió d’extingir els contractes de tota la plantilla

Badalona demana actuar «al més aviat possible» després del tancament del Col·legi Boix

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha demanat que «s’actuï al més aviat possible» després que el Col·legi Boix hagi comunicat el cessament de la totalitat de la plantilla, decisió que deixarà uns 275 alumnes sense classe el curs que ve, per «no mantenir les famílies en la incertesa».

Fonts municipals així ho han assenyalat a Efe arran del tancament del centre, que no té previst obrir les portes al setembre per insolvència econòmica malgrat que el Departament d’Educació només l’ha autoritzat a tancar l’etapa d’infantil, però no primària ni secundaria, que tenen el concert aprovat.

«La reclamació de l’Ajuntament sempre ha sigut i serà que s’actuï al més aviat possible davant les possibles situacions per no mantenir les famílies en la incertesa», han assenyalat des del consistori, que ha admès que no té coneixement que l’empresa ja havia notificat l’acomiadament de tots els treballadors.

Les mateixes fonts han apuntat que han treballant amb la conselleria «tots els escenaris» i que si «finalment es materialitza el tancament, se seguirà el mateix protocol» que amb infantil, els alumnes preinscrits han sigut derivats a altres centres de la zona, tant públics com privats.

Absorbir-lo dins de la xarxa pública

Segons el govern local, a cicle infantil hi ha un excedent de places important a la ciutat, situació que ha «facilitat» la recol·locació dels estudiants, inclosos els de famílies amb germans al centre.

Des de l’oposició, Guanyem Badalona en Comú ha expressat la seva solidaritat amb el personal i les famílies afectades i ha apressat la Generalitat a absorbir el Col·legi Boix dins de la xarxa d’escoles públiques. Guanyem també ha demanat al Govern que iniciï els procediments legals pertinents contra els propietaris del centre per «incompliment de la legalitat educativa i de les directrius donades» i ha cridat l’Ajuntament a «posar totes les traves a l’especulació urbanística que els propietaris de l’escola presumiblement pretenen operar».

Notícies relacionades

Per la seva part, fonts del Departament d’Educació consultades per Efe han rebutjat pronunciar-se al respecte i s’han limitat a recordar que únicament han autoritzat el tancament d’infantil.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO