50 anys a Bufalà

El Col·legi Boix de Badalona acomiada la plantilla sense l’aval d’Educació

  • Segons el centre, la pèrdua del concert de l’etapa infantil l’ha portat a ser «insostenible econòmicament»

  • La direcció afirma tenir deutes amb els seus treballadors i no poder fer front a les indemnitzacions que li correspondria abonar-los

El Col·legi Boix de Badalona acomiada la plantilla sense l’aval d’Educació

GSV

3
Es llegeix en minuts
EFE

El Col·legi Boix de Badalona (Barcelonès) ha comunicat als treballadors la seva decisió d’extingir els contractes de la totalitat de la plantilla, malgrat que el Departament d’Educació únicament ha autoritzat a tancar els grups d’educació infantil, però no la primària ni la secundària.

Així consta en una carta remesa a un dels empleats, a la qual ha tingut accés Efe, en què la direcció del centre ha comunicat que, després de l’acabament del període de consultes sobre l’acomiadament col·lectiu dels treballadors, «l’empresa procedirà a l’extinció dels contractes de treball de la totalitat de la plantilla per cessament definitiu en l’activitat».

Tal com consta en la missiva i han confirmat a Efe fonts sindicals, l’escola, ubicada al barri de Bufalà, ha decidit acomiadar tots els treballadors per continuar amb el procés de tancament a l’haver-se declarat «econòmicament inviable» després de perdre el concert de la Generalitat en l’etapa infantil, que deixarà uns 275 alumnes sense classe el curs vinent.

Deutes amb els treballadors

D’acord amb la direcció de Bazataqui, S.L., titular del Col·legi Boix, han decidit tancar el 31 d’agost, últim dia del curs escolar 2020-2021, al considerar-lo «més responsable i oportú» per evitar «un prejudici més gran als alumnes» en cas que la situació financera de l’escola l’obligués a cessar l’activitat a meitat d’any.

No obstant, el Departament d’Educació ha autoritzat l’escola a tancar «únicament i exclusivament» els grups d’infantil, però no els de primària i secundària, que tenen el concert aprovat. Segons ha exposat el centre, que ha sol·licitat la declaració de concurs voluntari de liquidació, la pèrdua del concert d’infantil –amb el qual deixaran d’ingressar uns 40.000 euros– l’ha portat a ser «insostenible econòmicament» i comporta «greus repercussions en els següents cursos escolars», ja que «pronostica una evolució clarament a la baixa de l’alumnat en els cursos immediatament superiors per als següents anys».

A més, la direcció considera que és «del tot inviable» mantenir les línies obertes tan sols amb «les aportacions privades de les famílies que van realitzar la preinscripció», sobretot després que les pèrdues que arrossega en els últims anys hagin deixat una situació financera i de tresoreria «molt malmesa».

«No només no presenta prou solidesa per aguantar una situació de despeses superiors als ingressos per molt temps més, sinó que qualsevol despesa extraordinària o pèrdua d’ingressos pot tenir greus conseqüències per a la seva viabilitat», ha asseverat la direcció, que ha admès tenir deutes amb els seus treballadors i no poder fer front a les indemnitzacions que li correspondria abonar-los.

Informe pericial

L’escola compta a més amb un informe pericial que conclou que «l’empresa Bazataqui, S.L. es troba en una situació d’inviabilitat econòmica, motiu pel qual s’entén la necessitat d’extingir tots els contractes de treball i cessar la seva activitat a objecte de no incrementar les pèrdues acumulades i els deutes actuals i futurs que es podrien generar».

La pèrdua del concert a infantil es produeix pel baix nombre de matriculacions, que el centre, que ha perdut un 15% d’alumnes en els últims anys, ha atribuït a la reducció de la natalitat.

Notícies relacionades

Per altra banda, i malgrat no haver autoritzat el tancament de primària i secundària, la conselleria ja va avançar a finals del passat mes que si el Col·legi Boix incomplia la normativa i no obria les seves portes, es garantiria una plaça escolar a tots els alumnes en centres públics i concertats, que s’assignarien entre el 30 d’agost i el 3 de setembre.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Badalona