Robot daVinci

Can Ruti realitza 142 cirurgies robòtiques a fetge, pàncrees i via biliar

  • Des del centre de Badalona destaquen la consolidació d’aquest tipus de cirurgies robòtiques, que suposen «un salt endavant en la qualitat i la precisió»

Can Ruti realitza 142 cirurgies robòtiques a fetge, pàncrees i via biliar
1
Es llegeix en minuts

L’equip de cirurgia hepato-bilio-pancreàtica (HBP) de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) ha realitzat un total de 142 operacions robòtiques per tractar lesions que afecten el fetge, la via biliar i el pàncrees, amb resultats favorables, des que es va engegar el programa, el 2018.

Així ho ha informat el centre en un comunicat, en què ha destacat la consolidació d’aquest tipus de cirurgies robòtiques, que suposen «un salt endavant en la qualitat i la precisió» amb què es poden intervenir els tumors que afecten zones del cos de difícil accés quirúrgic i enorme complexitat i delicadesa.

En canvi, el robot compta amb braços que filtren les impureses dels moviments quirúrgics del cirurgià i tenen una visió augmentada i tridimensional, cosa que permet limitar la quantitat de teixit hepàtic que s’extreu, gràcies que és capaç d’aïllar millor els vasos sanguinis dins del fetge.

També millora les possibilitats de reconstrucció digestiva després d’una resecció de pàncrees, concretament en el cas de les duodenopancreatectomies i pancreatectomies centrals, que inclouen sutures d’alta complexitat.

Notícies relacionades

«A Catalunya hem sigut pioners a crear un programa estable de cirurgia HBP amb el robot daVinci. Aquesta fita situa l’Hospital Germans Trias al capdavant en tecnologia robòtica d’aquesta especialitat i converteix el Servei de Cirurgia General i Digestiva en un referent, tant en l’àmbit nacional com europeu», ha destacat el cap de la unitat, Esteve Cugat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO