Fins al 25 d’abril

El Museu de Badalona estrena una exposició sobre com el transport rodat va contribuir a la transformació de la ciutat

  • ‘Badalona sobre rodes’, compta amb un centenar de fotografies centrades en les dècades de 1950 i 1960 i que finalitzen amb l’arribada del metro el 1985

  • El 25 de març, coincidint amb la presentació de la publicació de l’editorial Efadós que porta el mateix títol, es renovarà part exposició

El Museu de Badalona estrena una exposició sobre com el transport rodat va contribuir a la transformació de la ciutat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 1848 es va inaugurar la via fèrria que comunicava Barcelona amb Mataró. El pas del tren per Badalona va significar l’inici de la gran transformació que ha viscut la ciutat i que sovint ha anat vinculada a les rodes. El Museu de Badalona presenta des d’aquest dijous 18 de febrer, i fins al 25 d’abril, l’exposició Badalona sobre rodes, amb un centenar de fotografies que se centren en les dècades de 1950 i 1960 i que tenen com a punt final l’arribada del metro el 1985.

El tren va portar amb si les primeres indústries i amb aquestes van arribar els primers camions i els primers cotxes. Durant anys, les rodes de la modernitat, que feien créixer la població i comportaven que el paisatge es transformés, van conviure amb les rodes de la tradició rural.

Així, l’exposició mostra instantànies curioses per la varietat de mitjans de transport que apareixen, pels forts contrastos que s’observen i per l’evolució que mostren tant de la ciutat com dels seus habitants.

Una màquina del temps

Badalona sobre rodes és una màquina del temps que permet viatjar 50 anys enrere, moment en què es va inaugurar el tram d’autopista Badalona-Montgat, un dels primers de via ràpida de l’Estat espanyol, o al dia que el metro va arribar a Badalona, el 1985.

La mostra, que reuneix prop d’un centenar d’imatges, presenta una gran novetat i és que el dia 25 de març, coincidint amb la presentació de la publicació de l’editorial Efadós que porta el mateix títol, es renovarà part de l’exposició. D’aquesta manera, el Museu vol donar a conèixer la riquesa fotogràfica de l’Arxiu d’Imatges i de l’Arxiu Josep M. Cuyàs, i visibilitzar la contribució altruista de particulars, famílies i fotògrafs.

Notícies relacionades

L’exposició, que es mantindrà oberta fins al 25 d’abril, es podrà visitar gratuïtament de dimarts a divendres de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i dissabtes i diumenges de 10 a 14 hores.

Més notícies de Badalona, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA