A Badalona

Sabater declara als jutjats acusada de prevaricació per una suspensió de llicències urbanístiques

La líder de Guanyem acusa el PP d'estar darrere d’una «querella política» per desgastar-la

1
Es llegeix en minuts

La líder de Guanyem, Dolors Sabater, ha declarat aquest dimarts als Jutjats de Badalona, acusada d’un delicte de prevaricació per haver impulsat una suspensió de llicències urbanístiques quan era alcaldessa de la ciutat. La promotora Vertice l’acusa d’haver impedit el desenvolupament d’una promoció de vivendes a l’edifici que ocupa l’associació cultural El Círcol amb l’objectiu d’afavorir l’entitat, que va acabar adquirint l’immoble.

Sabater creu que la tramitació que es va fer en el seu moment «no té fissures» i assegura que «no hi ha cas». En aquest sentit, acusa el PP d'estar darrere del que considera una «querella política» per desgastar a les portes del seu salt a la política nacional. Els fets que s’investiguen es remunten a principis del 2016. Feia només mig any que Dolors Sabater havia accedit a l’alcaldia de Badalona i el seu govern va impulsar una suspensió de llicències urbanístiques en una illa del centre de la ciutat on s’ubica l’edifici en litigi, seu de l’entitat El Círcol.

En aquell moment es va entendre com una operació del consistori per intentar garantir la continuïtat de l’entitat, ja que el seu lloguer expirava i el propietari tenia un acord amb la promotora Vertice per vendre-li el terreny. La suspensió de llicències va frenar l’operació i finalment va ser la mateixa entitat la que va acabar adquirint l’immoble.

Reordenació de la plaça de la Vila

Vertice defensa que se la va perjudicar i per això va portar el cas als tribunals. A la sortida dels jutjats, Sabater ha explicat que l’objectiu de la suspensió de llicències era poder «reordenar i millorar» l’entorn de la plaça de la Vila de Badalona, el retrocés de l’edifici del Círcol –no està alineat amb la resta del carrer– i l’ordenació dels carrerons d’aquella illa.

Notícies relacionades

«La suspensió de llicències tenia un objectiu claríssim i està perfectament ben construïda amb informes jurídics», es defensa Sabater. L’exalcaldessa també recorda que mentre hi ha polítics investigats per irregularitats amb què buscaven enriquir-se, a ella se la investiga per no deixar construir i voler millorar la ciutat.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA