POLÈMICA

L'oposició acusa Albiol de fer propaganda amb la policia de barri

Reclamen explicacions per la campanya sobre la nova unitat de la Guàrdia Urbana mitjançant una bateria de preguntes

Exigeixen saber quantes banderoles s'han distribuït per la ciutat i quin ha sigut el seu cost de producció, distribució i col·locació

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Les banderoles que l’Ajuntament de Badalona ha col·locat a diverses zones per informar sobre la nova unitat de policia de barri han provocat polèmica al municipi i les crítiques de l’oposició, que ha acusat l’alcalde, Xavier García Albiol (PP), de fer «propaganda» amb recursos públics.

Les formacions de l’oposició –el PSC, els comuns, ERC, JxCat i Guanyem Badalona en Comú– han reclamat a l’executiu municipal que doni explicacions per la campanya sobre la nova unitat de la Guàrdia Urbana mitjançant una bateria de preguntes que han entrat en el registre.

En el document, els portaveus de les diferents forces polítiques consideren que l’«elevat nombre» de banderoles, en les quals es llegeix «Torna la policia de barri» i que han sigut ubicades en fanals de diversos barris, «correspon més a una campanya de promoció i propaganda política que a una campanya d’informació».

Quantes unitats se n’han distribuït

Per això, exigeixen saber quantes unitats s’han distribuït per la ciutat, quin ha sigut el seu cost de producció, distribució i col·locació, des de quina regidoria s’ha contractat el servei i quina ha sigut l’empresa adjudicatària.

La «nova unitat» compta, segons Albiol, amb un total de 48 agents, que inclou els 31 agents nous que s’han incorporat aquest estiu provinents de l’escola de policia per cobrir jubilacions. També incorpora, segons l’alcalde, alguns agents que fins ara feien vigilància estàtica d’edificis municipals o treballs administratius per «donar servei al carrer».

Una unitat que «ja existia»

Quan Albiol va anunciar la posada en marxa de la policia de barri, sindicats policials de la ciutat van explicar a l’ACN que l’exalcaldessa Dolors Sabater va impulsar el model de l’any 2017 i encara està vigent en el dia d’avui. «Ens hem quedat perplexos, perquè la unitat ja existia, amb els mateixos horaris i les mateixes condicions», va assegurar el delegat del Sindicat de Funcionaris de Policia, Raúl Pérez. «Aquesta unitat no hi és i el projecte no té res a veure amb el que es feia durant un temps», va insistir llavors Albiol.

Notícies relacionades

El líder sindical del SFP, Raúl Pérez, el contradiu i assegura que «Albiol va implantar el servei amb el torn partit i fins a les cinc de la tarda, Sabater va fer dos torns perquè el servei arribés fins a les deu de la nit i així s’ha mantingut fins al dia d’avui». No obstant, admet que últimament la unitat havia quedat «tocada» per jubilacions i la crisi de la Covid-19.

Més notícies de Badalonaen l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA