UNIÓ DAVANT DE LA CRISI SANITÀRIA I SOCIAL

La Xarxa Solidària de Badalona reparteix 40.000 plats de menjar i 9.200 mascaretes des del confinament

La Xarxa va néixer com a reacció a la crisi generada per la Covid-19 i agrupa nombroses entitats de diferents sectors socials

Insisteixen a reclamar el lideratge de l'ajuntament perquè es coordini amb les entitats de caràcter solidari i social

reparto

reparto

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

40.000 plats de menjar repartits9.200 mascaretes fabricades i entregades, centenars de bosses d’aliments, desenes de serveis d’acompanyaments diversos, material escolar per a alumnes sense recursos i últimament assessorament per sol·licitar l’ingrés mínim vital. Aquest és el balanç que realitza la Xarxa Solidària de Badalona quatre mesos després de l’inici del confinament.

La Xarxa va néixer com a reacció a la crisi generada per la Covid-19 i agrupa nombroses entitats de diferents sectors socials, així com centenars de voluntaris. «La realitat de les necessitats socials ens ha anat portant a dedicar la major part dels esforços a intentar cobrir el dèficit d’alimentació, que s’ha convertit en la primera reclamació ciutadana», expliquen des de la Xarxa.

Des de la Xarxa destaquen que, gràcies a l’acord amb l’empresa de restauració col·lectiva F. Roca, han pogut disposar de manera gratuïta de més de 500 plats de menjar diaris. Aquest acord, aconseguit per la mediació del Centre Sant Jaume, va ser el que va garantir fins a finals de juny 40.000 plats a la taula de persones amb «greus dificultats».

«La represa de l’activitat pròpia de l’empresa ha fet impossible mantenir la dedicació voluntària que els permetia utilitzar els milers de plats de menjar que hem distribuït per la ciutat», assenyalen des de la Xarxa Solidària de Badalona. De manera que moltes persones que encara no havien sigut ateses per Serveis Socials o que esperaven rebre l’ajuda alimentària «s’han quedat en una situació encara més difícil», alerten.

Coordinació amb el consistori

Des de la Xarxa insisteixen a reclamar el lideratge de l’ajuntament perquè es coordini amb les entitats de caràcter solidari i social. «Fins ara les respostes rebudes per part dels dos governs municipals que hem tingut han sigut decebedors i més enllà de paraules, no hi ha hagut predisposició de treballar conjuntament», denuncien.

Notícies relacionades

Per part de la Xarxa recorden que continuen rebent demandes de recolzament i «anem constatant que no hi ha prou amb els esforços del personal de Serveis Socials», apunten. Així, reclamen la convocatòria d’una Taula Social, on es recullin les experiències i es debatin les mesures i les formes de treball, per «assegurar que es recullin i s’aprofitin totes les forces ciutadanes per al bé comú».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA