TRANSPORT

Creen una aplicació per gestionar les zones d'aparcament de càrrega i descàrrega metropolitanes

Permet trobar places disponibles per geolocalització, consultar l'ocupació i els horaris i rebre alertes personalitzades

spro-badalona-1

spro-badalona-1 / Pere Virgili

2
Es llegeix en minuts
ACN

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona han posat en marxa una nova aplicació mòbil per gestionar l’aparcament a les zones de càrrega i descàrrega. L’app  SPROL’app   serveix per unificar la gestió i l’estacionament d’aquestes places, destinades a la distribució urbana de mercaderies (DUM).

Permet trobar aparcaments disponibles per geolocalització, consultar la previsió d’ocupació, els horaris i rebre alertes personalitzades. Ara per ara s’implantarà a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. La previsió és que en els pròxims mesos vagi estenent-se a altres poblacions, ja que, amb l’impuls del comerç electrònic i sobretot, durant la pandèmia, l’ús d’aquestes àrees s’ha disparat.

La nova aplicació és «intuïtiva i segura», cosa que permet activar l’estacionament a les places de càrrega i descàrrega en pocs passos perquè els usuaris i usuàries puguin disfrutar de 30 minuts d’aparcament gratuït. N’hi ha prou amb seleccionar l’àrea i indicar el codi de la zona, que es troba en el senyal vertical. Al municipi de Barcelona, si el vehicle utilitzat està classificat com a 0 emissions, es disposarà de 30 minuts addicionals.

Predicció de disponibilitat de places lliures

Una altra nova funcionalitat és la possibilitat de configurar i rebre alertes personalitzades. Per exemple, l’usuari podrà rebre notificacions quan s’estigui acabant el temps d’estacionament regulat. També permet localitzar les places de forma senzilla gràcies a sistema de geolocalització, consultar la previsió de l’ocupació i els horaris de regulació de cada un dels espais.

L’SPRO incorpora un sistema de predicció de disponibilitat de places lliures d’estacionament regulat a Barcelona. N’hi ha prou amb introduir la destinació i hora estimada d’arribada i l’aplicació indica sobre el mapa la predicció de disponibilitat de places en els diferents trams: en color verd es mostra disponibilitat alta; en taronja, disponibilitat mitjana, i en vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic.

Aquesta funció només està activa a Barcelona ciutat, però posteriorment s’implementarà als altres municipis metropolitans.

Set municipis

Inicialment, la nova app SPRO es desplega a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern. Pròximament està previst que es vagin incorporant al servei més municipis metropolitans, com el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. És gratuïta i està disponible tant per a dispositius iOS com Android.

Notícies relacionades

Amb el desenvolupament d’aquesta aplicació, l’AMB vol donar resposta a la reivindicació històrica del sector per avançar cap a l’harmonització de les condicions de càrrega i descàrrega. «Per a un professional de la distribució de mercaderies, que cada municipi tingués una app diferent era un problema important. Ara comencem amb 7 municipis metropolitans, però d’aquí unes setmanes s’hi afegiran dos municipis més, i l’objectiu és anar expandint-la aquest any», va exposar aquest dilluns el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Més notícies de BadalonaEspluguesl’Hospitalet i  Santa Coloma en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA