On Catalunya

DESESCALADA

Albiol demanarà a Buch que consideri Badalona zona costanera i augmenti el nombre de mossos

zentauroepp53322861 albiol200505151642

zentauroepp53322861 albiol200505151642 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, demanarà al Govern català que aquest estiu el municipi es consideri zona costanera, com Barcelona o la Costa Brava, i augmenti els efectius dels Mossos d’Esquadra davant la previsió d’una afluència de banyistes més gran per la crisi del coronavirus.

Albiol ha indicat als mitjans que enviarà una carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, després de reunir-se amb el comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Sergi Pla Simón, i l’intendent en cap de l’Àrea Bàsica Policial de Badalona, Alfons Sarrias, per analitzar la seguretat a la ciutat.

«Demanaré al conseller que contempli Badalona en les condicions que es contemplen a municipis que són de la Costa Brava, la Costa Daurada o de Barcelona i que normalment a l’estiu reben molta afluència de turistes», ha afirmat Albiol, «convençut» que aquesta temporada de bany el municipi rebrà més visitants a causa de la crisi de la Covid-19.

«Aquest estiu Badalona tindrà un nombre de visitants molt superior al que es produeix en un any normal perquè la gent no pot sortir a viatjar, tindrà por i es quedarà a casa. Crec que és un argument prou objectiu i seriós com per plantejar-ho», ha assenyalat.

Un increment d’agents permanent

Albiol ha explicat que la seva voluntat és que l’increment d’efectius dels Mossos d’Esquadra sigui permanent, però ha apostat per «anar per fases» i centrar-se ara en els mesos d’estiu ja que, a causa del coronavirus i les baixes ordinàries, el nombre d’agents a la ciutat, ha dit, és inferior al necessari.

Paral·lelament, ha assegurat que a l’agost el consistori provarà d’incorporar a la Guàrdia Urbana 35 agents que encara s’estan formant a l’Escola de Policia, de manera que, amb aquests nous fitxatges i amb els Mossos, ha subratllat, Badalona serà capaç de cobrir «amb garanties» les necessitats policials.

Planxes d’acer contra les ocupacions

D’altra banda, l’alcalde no ha descartat l’ús de planxes d’acer per bloquejar l’accés als pisos ocupats de forma il·legal per evitar l’acció de les «màfies».

«Prendré totes les mesures que pugui d’acord amb la legalitat per evitar l’ocupació il·legal de vivendes. Si els pisos es poden precintar de manera legal i amb un procés garantista, serà una de les mesures que aplicarem, però també n’hi haurà d’altres», ha assegurat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha afegit que els que perdin les seves vivendes podran anar als Serveis Socials, però ha alertat que només s’atendrà qui «realment ho necessiti»: «No com el que passa en algunes zones, on les màfies es dediquen a moure’s lliurement a l’hora d’ocupar vivendes i rellogar-les després de manera abusiva».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA