Vivenda i mobilitat

Territori anuncia una promoció de 41 pisos de lloguer assequible a l'àrea de l'Estrella de Badalona

L'edifici tindrà planta baixa i cinc plantes d'altura, i es construirà en una parcel·la amb 3.440 m2 de sostre residencial i 650 m2 per a altres usos

El Govern també invertirà 4,5 milions d'euros per asfaltar la C-31 al seu pas per la ciutat badalonina amb un paviment innovador que redueix les emissions

roda-premsa-conseller-calvet--alcalde

roda-premsa-conseller-calvet--alcalde

2
Es llegeix en minuts
El Periódico/ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dilluns dues inversions a la ciutat de Badalona per un import pròxim als nou milions d’euros. 

Concretament, es destinaran 4,5 milions d’euros a millorar el ferm de la C-31 al seu pas pel municipi amb un innovador paviment que redueix el soroll i les emissions de diòxid de nitrogen. S’actuarà en un tram de vuit quilòmetres entre Barcelona i el límit de la concessió de la C-32 i la previsió és que l’obra, que durarà uns tres mesos, es liciti i s’executi aquest 2020. 

Calvet també ha anunciat la construcció d’un bloc amb 41 pisos de lloguer assequible en l’àmbit de l’àrea residencial estratègica (ARE) de l’Estrella. Les obres tindran un cost aproximat de 4,4 milions d’euros i es preveu que es puguin iniciar el 2022. Es tracta d’un pas molt important per a la ciutat de Badalona, una localitat que pateix els estralls de l’emergència habitacional però que, a diferència d’altres urbs, no disposa de sòl públic on poder construir vivenda social.

L’alcalde socialista de Badalona, Álex Pastor, ha destacat que «la construcció d’aquestes 41 vivendes és una gran notícia per pal·liar la falta d’un parc públic i poder lluitar contra les situacions d’emergència habitacional». «També estem molt satisfets que aquest mateix any els veïns i veïnes de Badalona es puguin beneficiar de menys soroll i menys contaminació amb el nou asfalt que tindrà l’autopista al seu pas per la ciutat», ha afegit.

Edifici de cinc plantes

Sobre els 41 pisos de lloguer social es construiran en una parcel·la de 3.440 m2a l’àrea residencial estratègica (ARE) de l’Estrella. L’edifici tindrà planta baixa i cinc plantes d’altura.

Al solar on es construiran els pisos, ocupat antigament per una fàbrica tèxtil, es va descobrir recentment les restes d’una vil·la romana de més de vil·la romana2que hauria format part dels suburbis de Baetulo. Concretament, es va localitzar una espècie de masia on es produïa vi.

Aquesta promoció forma part del Programa de Lloguer Assequible de l’Incasòl que es va iniciar el 2017 amb l’objectiu de donar un nou impuls al parc de vivenda pública de la Generalitat de Catalunya.

àrea residencial estratègica (ARE) de l’Estrella, a Badalona / AJUNTAMENT DE BADALONA

Reducció de sorolls i emissions

El nou asfalt de la C-31, que com ha destacat l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, és la primera vegada que s’implanta a l’Estat, està fet amb un material molt porós que redueix significativament el soroll dels vehicles que hi circulen. A més, gràcies al fet que entre els seus components hi ha diòxid de titani, és capaç, malgrat que encara no s’ha pogut quantificar, de captar part del diòxid de nitrogen.

En altres paraules; l’efecte per a la millora de la qualitat de l’aire s’aconsegueix fonamentalment per l’aplicació d’un tractament de la superfície del ferm basat en la seva composició en diòxid de titani. Aquest component, en exposició a la llum del sol, té la capacitat de captar el NOx de l’aire. Paral·lelament, l’efecte sonoreductor s’aconseguirà mitjançant l’execució de barreges bituminoses molt poroses, amb una gran quantitat de forats.

Notícies relacionades

Calvet ha explicat que el projecte s’emmarca en el pla de ferms sostenibles del Departament, i que, pel seu caràcter «pioner», es farà un seguiment molt pròxim per determinar si el que s’ha comprovat al laboratori és una realitat sobre el terreny i es pot aplicar en altres vies de tot el país.

Més notícies de Badalona