JUNTA DE SEGURETAT LOCAL

Els delictes a Badalona augmenten un 6,7% l'últim any

Pastor reclama a Buch més Mossos i el conseller es compromet a incrementar la xifra tot i que assegura que «és una ciutat segura»

Més de la meitat dels fets penals són furts i estafes però han baixat els robatoris en domicilis i els maltractaments en l'àmbit domèstic

junta-local-de-seguretat-setembre-2019

junta-local-de-seguretat-setembre-2019

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els fets delictius ocorreguts a Badalona l'últim any han augmentat un 6,7%.  Ho ha explicat Miquel Buch, ‘conseller’ d'Interior, aquest dilluns després de la Junta de Seguretat Local que s'ha celebrat a la ciutat. 

Buch s'ha compromès a augmentar el nombre de Mossos a la ciutat, tot i que no ha especificat la xifra. El titular d'Interior ha assegurat que, malgrat aquestes dades «Badalona és una ciutat segura» , ja que, afirma, que també hi ha hagut un increment de l'activitat policial, els fets resolts i les detencions, que han augmentat, en un 4,3%. 

Augment de delictes i detencions

Miquel Buch ha anunciat que a Badalona es produeixen 67,4 fets penals per cada mil habitants, tot i que ha remarcat que «la policia està lluitant contra aquests actes» i que la xifra també  va acompanyada d'un nivell de detencions més elevat, que arriba fins al 4,3%.  Així mateix, el total de fets penals està 10 punts “per sota de la mitjana catalana” ha remarcat el ‘conseller’.

Ho ha declarat aquest dimecres després de la Junta de Seguretat Local de Badalona i també ha aprofitat per recordar que més de la meitat dels fets penals són furts i estafes. El ‘conseller’ d'Interior ha assegurat que en aquests casos «l'autoprotecció del mateix ciutadà» és un element important, tot i que també ha afirmat que hauria d'anar acompanyada d'un «enduriment del codi penal en cas de reincidència».

El socialista Álex Pastor, alcalde del municipi, s'ha expressat en la mateixa línia i ha acceptat que no estan «contents amb les dades». No obstant, ha posat èmfasi que cal «analitzar-les en el context de Catalunya i Barcelona», on les xifres de fets delictius són superiors.

Pastor ha assegurat que «es necessiten més agents de Mossos a Badalona», juntament amb altres mesures com «potenciar la vigilància de zones de lleure nocturn”.

Quant a la tipologia de delictes que han anat en augment, l'alcalde ha fet públic que «han pujat un 9,4% els delictes contra la seguretat viària» i que la policia «ha intervingut un 62% més en robatoris amb intimidació o violència i un 51% en robatoris a l'interior de vehicles». 

Al contrari, ha explicat que hi ha hagut un descens d'un 13,8% de robatoris a domicilis i d'un 9,7% en maltractaments en l'àmbit domèstic.

Guàrdia Civil i Policia Nacional

La Junta Local de Seguretat d'aquest matí ha comptat també amb la presència del subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, el quart tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Govern i Territori, Rubén Guijarro i els màxims responsables de la Guàrdia Urbana, els Mossos i del Cos Nacional de Policia de la ciutat, així com de la Guàrdia Civil. Abans de la reunió, el ‘conseller’ Miquel Buch ha firmat al Llibre d'Honor de la ciutat a la sala de plens de la Casa de la Vila.

Aprofitant la presència de tots els cossos de seguretat,  l'alcalde Pastor ha demanat la col·laboració de la Guàrdia Civil en operacions conjuntes relacionades amb temes d'importació, exportació i d'hisenda.  Per acabar, Pastor ha reclamat a la Policia Nacional que té presència a Badalona que intensifiqui les seves actuacions en aquells àmbits i zones que siguin de la seva responsabilitat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, ha explicat que la comissaria de Policia Nacional de Sant Adrià de Besòs ha augmentat els seus efectius amb la incorporació de 16 nous agents.

Més notícies de  Badalona