UN PUZLE COMPLICAT

Les assemblees de Guanyem i ERC decidiran dijous si recolzen el PSC per evitar la investidura d'Albiol

Els socialistes reiteren que no votaran ni el PP ni Sabater en el ple d'investidura, i que tampoc preveuen arribar a acords de govern amb cap d'aquestes formacions

foto 3499613

foto 3499613

1
Es llegeix en minuts
ACN

El nom del futur alcalde de Badalona està en mans de les assemblees de Guanyem Badalona en Comú i ERC, que es reuniran dijous per decidir el posicionament dels set regidors electes durant el ple d’investidura. 

Fonts de la coalició consultades per l’ACN asseguren que tots els escenaris estan oberts, també el de renunciar a la candidatura de Dolors Sabater i fer alcalde el socialista Àlex Pastor amb l’objectiu que no sigui investit en segona volta Xavier García Albiol (PP ) com a cap de la llista amb més recolzaments el 26-M. 

La coalició sospesa l’escenari davant del’enroc de les negociacions amb el PSC. De fet, si no hi ha cap contacte d’última hora, les assemblees de Guanyem i ERC se celebraran sense que les cúpules dels partits puguin presentar a les seves bases cap acord i, per tant, si decideixen votar Pastor seria, a priori, sense contrapartides.

Fonts del PSC asseguren que no tenen cap confirmació d’aquest possible vot favorable a Pastor per part de la coalició que encapçala Sabater i declinen fer valoracions fins que això sigui una realitat. El que sí que reiteren els socialistes és que el seu posicionament és el mateix que a l’inici de la campanya: no votaran ni Albiol ni Sabater en el ple d’investidura, ni preveuen arribar a acords de govern amb cap de les formacions que representen.

Govern en minoria

Si Àlex Pastor acaba rebent els vots de la coalició de Guanyem i ERC per a la investidura, l’escenari més probable és la d’un govern en minoria en el qual, a tot estirar, hi pugui acabar entrant Badalona En Común Podem. 

Notícies relacionades

Des dels comuns també neguen l’existència de cap acord, però admeten que si hi ha consens de les dues grans formacions d’esquerres per donar suport a un dels seus candidats, s’afegiran per evitar la investidura d’Albiol.

Més notícies de Badalona