CRISI EN EL PARTIT

Podem Badalona renuncia a les municipals al no poder formar part d'un "ampli front d'esquerres"

El grup municipal volia formar coalició amb Guanyem Badalona en Comú i ERC, una cosa que se'ls ha impedit des de Podem Catalunya

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
Anna Rocasalva

Podem Badalona no es presentarà a les eleccions municipals de la ciutat. Així ho ha manifestat el partit en un comunicat a través de Facebook en el qual lamenta que, des de Podem Catalunya, se’ls hagi “impossibilitat” la voluntat de presentar-se a les eleccions en una coalició amb Guanyem Badalona en Comú i ERC, liderada per l’exalcaldessa Dolors Sabater. Una coalició batejada com a 'Badalona valenta’.

“Hem defensat davant la nostra organització a escala catalana i davant d’En Comú Badalona la necessitat de fer una candidatura única i guanyadora per a la ciutat i no limitar-nos a mantenir una o dues cadires a l’ajuntament, sense opció a poder derrotar l’extrema dreta d’Albiol. Lamentablement, En Comú Badalona, dins de la seva pròpia sobirania, va triar no participar en el front ampli des de l’inici”,ha expressat Podem Badalona en el comunicat. 

Fa una setmanes EL PERIÓDICO posava de manifest la crisi interna del bloc progressista amb referència al’independentisme. Mentre que per a Podem Badalona la prioritat era fer un front contra el PP, els comuns no veien amb bons ulls el caire sobiranista de la coalició ERC-Guanyem.

Sense alternatives

A Podem Badalona se’ls ha esgotat la paciència perquè ja fa mesos que se centren en la prioritat d’unir-se en un front comú contra la “ultradreta a la ciutat”, però les dificultats amb què han topat han fet impossible materialitzar les seves aspiracions.

“El setembre del 2018 vam presentar una memòria política que ja parlava del front comú per la situació d’emergència en la lluita contra la ultradreta a la nostra ciutat. Aquesta memòria va ser aprovada pel Consell Ciutadà de Podem Catalunya”, expliquen. 

“Després vam intentar fer unes primàries per triar una direcció local capaç d’avançar per construir aquest front ampli, cosa que es va impossibilitar des de Podem Catalunya sense donar cap explicació al Cercle de Podem Badalona”,lamenten. Finalment, el gener passat van celebrar unes primàries, en les quals va quedar clar que l’opció majoritària era precisament la de formar un front d’esquerres, i es va arribar a un principi d’acord amb Guanyem i ERC, “una cosa que no ha sigut possible tancar per la impossibilitat de trobar l’encaix dins de la coalició, especialment després d’haver sigut desautoritzats públicament per la direcció de Podem Catalunya, que ha pres aquesta decisió sense haver comunicat ni consultat els Cercles, i sense conèixer la realitat de la ciutat”, critiquen.

Notícies relacionades

Per tot això, Podem Badalona no es presentarà a les eleccions municipals de la ciutat, però informen que “seguiran fent política des dels carrers i des de baix”.

Més notícies de Badalona