El PSC denuncia que el cablejat de Jazztel per instal·lar la fibra òptica a Badalona no compleix la normativa

L'ajuntament assegura que només en alguns casos s'han col·locat cables aeris per evitar obrir rases i danyar el patrimoni protegit de la ciutat

Imatge de les caixes de connexions que Jazztel està instal·lant en algunes façanes.

Imatge de les caixes de connexions que Jazztel està instal·lant en algunes façanes. / PSC BADALONA

3
Es llegeix en minuts
QUERALT FLOTATS / Badalona

El grup municipal socialista i l'Associació de Veïns Dalt Vila denuncien que l'operació de cablejat de fibra òptica que Jazztel està desenvolupant a la ciutat s'està fent sense el més mínim control municipal i, en determinats casos, atemptant greument contra el patrimoni històric.

L'empresa de telecomunicacions està col·locant caixes de connexions en algunes façanes i, en contra del que diu el Pla Especial de Millora Urbana (PEMU), també ha instal·lat cables de forma aèria travessant els carrers.

Els socialistes denuncien la deixadesa del govern municipal en la supervisió del cablejat, que contrasta, segons diuen, amb la diligència i els recursos que van esmerçar per publicitar el conveni d'extensió de la fibra òptica.

En paraules del president del grup municipal socialista, Jordi Serra, "el que està passant amb la fibra òptica no és un fet excepcional, la deixadesa en les actuacions a la via pública és la característica del govern del PP”.

Per la seva part, el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gràcia, reconeix que en alguns carrers del barri Dalt Vila s'han instal·lat cables aeris (sempre per sobre dels ja existents) "per poder donar servei als veïns sense obrir rases subterrànies que podrien danyar el patrimoni protegit de la ciutat".

Gràcia considera que les acusacions del PSC són "una falta de respecte perquè totes les actuacions que porta a terme l'ajuntament compten amb el permís corresponent i amb un equip de tècnics municipals que vetllen perquè es compleixin les normes".

Pel que fa a les instal·lacions de caixes a les façanes de les vivendes, el regidor de mobilitat recorda que "Jazztel només les instal·la quan rep el consentiment dels inquilins. Si algú decideix que no li agrada estèticament, té tot el dret de no acceptar la instal·lació de fibra òptica".

ELS SOCIALISTES TAMBÉ VEUEN IRREGULARITATS EN L'ENLLUMENAT NADALENC

De la mateixa manera, el partit socialista de Badalona assegura que el conveni amb l'empresa Mercadona, que segons ells ha finançat gran part dels llums de Nadal de la ciutat, és inexistent.

El descriuen com "una operació fosca"  i una "manipuladora campanya de Nadal" en què s'han "dilapidat" recursos municipals donant feina a treballadors de Cadis (encarregats de la instal·lació) i no a ciutadans de Badalona.

En aquest sentit, el regidor de Via Pública i Mobilitat, Daniel Gràcia, desmenteix que Mercadona hagi pagat o patrocinat les llums de la ciutat.  “En realitat són un grup de 14 empreses, entre les quals no hi ha Mercadona, les que patrocinen la il·luminació nadalenca i són elles les que han decidit l'empresa instal·ladora”.

A més, l'Ajuntament firmarà ben aviat un conveni amb Mercadona, "que té una imatge molt allunyada del que volen transmetre els socialistes", segons Gràcia, per fomentar el comerç local de Badalona.

Segons els socialistes, l'arbre blau de la plaça de la Vila també ha estat patrocinat, en aquest cas per l'empresa constructora Vialser, que recentment ha guanyat un concurs restringit de reforma d'escoles per un import de 155.000 euros.

En aquest cas, a més de reclamar que es faci públic el conveni de patrocini, el PSC exigirà accedir a l'expedient del concurs restringit per saber si realment era la millor oferta econòmica i si es va invitar empreses de Badalona a participar-hi.

En relació amb aquest aspecte, Gràcia assegura que Vialser no és patrocinadora dels llums de Nadal ni de l'arbre de la plaça de la Vila. "Es tracta d'una empresa privada que va participar en un concurs públic i que va guanyar la licitació de les obres, valorades en 155.000 euros, perquè va presentar una oferta de 120.000, i això suposa un estalvi de 35.000 euros per a l'ajuntament", diu Gràcia.

En el concurs, públic, es van presentar sis empreses, tres de les quals són de Badalona. Finalment va guanyar Vialser perquè va presentar el millor projecte en l'aspecte econòmic.

Notícies relacionades

En declaracions a El Periódico de Catalunya, Daniel Gràcia insta el grup municipal socialista a "demanar disculpes públicament a Vialser, perquè amb les seves insinuacions han danyat el prestigi d'una empresa privada que l'única cosa que ha fet és presentar-se a un concurs públic".

Llegiu més informacions de Badalona a l'edició local