Badalona posa en marxa un sistema per pagar la zona blava a través del mòbil

Els usuaris només paguen els minuts exactes i sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, aquest dijous durant la presentació del servei que permet pagar la zona blava des del telèfon mòbil.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, aquest dijous durant la presentació del servei que permet pagar la zona blava des del telèfon mòbil. / AJUNTAMENT DE BADALONA

1
Es llegeix en minuts
ACN / Badalona

L'Ajuntament de Badalonaha posat en marxa un nou sistema per pagar la zona blava a través d'unaaplicació de telèfon mòbil. D'aquesta forma, es converteix en laprimera gran ciutat de l'Estatque implanta un sistema que permet a l'usuari pagarnomés els minuts exactes que està estacionatisensenecessitat de desplaçar-sefins al parquímetre.

Els conductors només han d'introduir al mòbil la matrícula i l'hora d'arribada i de sortida --que els agents poden comprovar amb un suport especial que registra l'operació-- i posteriormentl'import es cobra amb targeta de crèdit o domiciliat. Fer-ho a través d'aquest sistema, no obstant, incrementa la tarifa de la zona blava en un 10%, que es destinarà a pagar les despeses del servei. Això implica que el cost de l'hora d'aparcament passa d'1,23 a1,35 euros.

El principal avantatge del sistema, creat amb tecnologia austríaca, és que l'usuarino ha de treure cap tiquet imprès en paper, sinó que marca l'obertura del tiquet --i posteriorment, en el moment de marxar, la sortida-- a través de l'aplicació instal·lada en un telèfon mòbil, tauleta electrònica o dispositiu similar, tant d'iPhone com d'Android, i de forma gratuïta. 

L'aplicació evita la necessitat de disposar de monedes o d'una targeta de crèdit o dèbit i permet que es paguin únicament els minuts utilitzats. Per un altre costat, si l'usuari no pot arribar a l'hora prevista en que s'havia de treure el vehicle de la zona blava pot allargar l'estancia a través de la mateixa aplicació, sense necessitat de desplaçar-se de nou fins al parquímetre.

Notícies relacionades

Si no es disposa d'un telèfon intel·ligent, es pot fer l'operació a través del telèfon 93 179 06 40 o a la web www.prestoparking.com.

Un altre avantatge afegit és que els comerciants o les empreses situades a prop de zones blaves poden pagar els tiquets dels clients, en una operació ràpida i sense complicacions, com un element més per fidelitzar-los.