Anar al contingut

Badalona posa en marxa un sistema per pagar la zona blava a través del mòbil

Els usuaris només paguen els minuts exactes i sense necessitat de desplaçar-se al parquímetre

ACN / Badalona

L'Ajuntament de Badalona ha posat en marxa un nou sistema per pagar la zona blava a través d'una aplicació de telèfon mòbil. D'aquesta forma, es converteix en la primera gran ciutat de l'Estat que implanta un sistema que permet a l'usuari pagar només els minuts exactes que està estacionat i sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre.

Els conductors només han d'introduir al mòbil la matrícula i l'hora d'arribada i de sortida --que els agents poden comprovar amb un suport especial que registra l'operació-- i posteriorment l'import es cobra amb targeta de crèdit o domiciliat. Fer-ho a través d'aquest sistema, no obstant, incrementa la tarifa de la zona blava en un 10%, que es destinarà a pagar les despeses del servei. Això implica que el cost de l'hora d'aparcament passa d'1,23 a 1,35 euros.

El principal avantatge del sistema, creat amb tecnologia austríaca, és que l'usuari no ha de treure cap tiquet imprès en paper, sinó que marca l'obertura del tiquet --i posteriorment, en el moment de marxar, la sortida-- a través de l'aplicació instal·lada en un telèfon mòbil, tauleta electrònica o dispositiu similar, tant d'iPhone com d'Android, i de forma gratuïta. 

L'aplicació evita la necessitat de disposar de monedes o d'una targeta de crèdit o dèbit i permet que es paguin únicament els minuts utilitzats. Per un altre costat, si l'usuari no pot arribar a l'hora prevista en que s'havia de treure el vehicle de la zona blava pot allargar l'estancia a través de la mateixa aplicació, sense necessitat de desplaçar-se de nou fins al parquímetre.

Si no es disposa d'un telèfon intel·ligent, es pot fer l'operació a través del telèfon 93 179 06 40 o a la web www.prestoparking.com.

Un altre avantatge afegit és que els comerciants o les empreses situades a prop de zones blaves poden pagar els tiquets dels clients, en una operació ràpida i sense complicacions, com un element més per fidelitzar-los.

0 Comentaris
cargando