Go App 2016: tecnologia per lluitar contra el canvi climàtic

foto-1

foto-1

1
Es llegeix en minuts

apps4citizens Google Espanya han llançat la iniciativa Go App 2016, un concurs que té com a objectiu involucrar la ciutadania en la recerca de solucions tecnològiques a reptes socials, identificats en diferents ciutats i/o Comunitats Autònomes.

La primera ciutat que s'ha sumat a aquest desafiament ha sigut Madrid, on divendres passat es va presentar el repte a què hauran de donar resposta els participants: tecnologia en format mòbil que permeti als habitants de Madrid prendre decisions en la seva vida diària, que ajudin a abaixar/compensar els índexs de contaminació a la ciutat, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic global.

En aquest marc, pot resultar inspirador recórrer la categoria medi ambient i sostenibilitat de l'appteca, espai dedicat a les 'apps' que pretenen apoderar el ciutadà per cuidar el planeta (a través de l'estalvi d'aigua, energia, reciclatge, etc.).

Una de les destacades és CarbontoSoil, una iniciativa que impulsa l'agricultura regenerativa perquè els cultius augmentin la seva capacitat d'absorbir CO2i així disminuir la seva concentració en l'atmosfera i contrarestar l'efecte hivernacle i el canvi climàtic.

OpenTreeMap és una altra aplicació, en aquest cas per al mapatge col·laboratiu dels arbres urbans, per mitjà de la qual es visualitza l'estalvi d'energia i el diòxid de carboni, a més de les millores de la qualitat de l'aire. 

Amb un mecanisme similar, orientat al registre d'observacions d'inundacions i els seus efectes, Floodup proposa construir un mapa col·laboratiu que serveixi perquè els investigadors puguin analitzar l'impacte i la resiliència del territori davant l'aigua.

Ha sigut desenvolupada pel grup GAMA del Departament d'Astronomia i Meteorologia de la UB i ofereix pautes didàctiques per conèixer els riscos, amb consells de prevenció per disminuir els danys.  

Notícies relacionades

La ludificació és fonamental per estimular la protecció del medi ambient. Així ho van entendre els desenvolupadors de Mr.Iglú, l'aplicació que es val de la realitat augmentada perquè puguis interactuar amb el contenidor d'escombraries i divertir-te reciclant.

Si vols valorar aquestes o alguna de les aplicacions de medi ambient i sostenibilitat, ho pots fer participant com a expert de l'appteca d'apps4citizens, una plataforma que té per objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític col·lectiu.