FABRICANT DE LACOSTE

Mor l'empresari de moda català Armand Basi

El cofundador de la companyia tèxtil va iniciar les seves activitats el 1948 en un taller artesà

Armand Basi, a la seva botiga de passeig de Gràcia, l’octubre del 2007.

Armand Basi, a la seva botiga de passeig de Gràcia, l’octubre del 2007. / AGUSTÍ CARBONELL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / AGÈNCIES
BARCELONA

L'empresari de moda barceloní Armand Basi ha mort aquest matí, als 84 anys, a causa d'un càncer al centre mèdic Teknon de la capital catalana.

Demà, a les 13.30 hores, s'oficiarà el funeral al tanatori de Sant Gervasi de la capital catalana, on avui ja s'ha instal·lat la capella ardent.

Armand Basi i el seu germà, Josep Basi (que va morir el desembre del 2007) van iniciar les seves activitats el 1948 en un taller artesà a Badalona, on van començar a fabricar peces de punt que es distribuïen en establiments de qualitat de tot Espanya.

Des del 1962, Basi té la llicència de Lacoste per crear, fabricar i distribuir les peces tèxtils de la marca del cocodril a Espanya.

Expansió internacional

La cadena, ara presidida per un dels fills d'Armand Basi, Nuria Basi, va crear la marca Armand Basi el 1987 amb vocació internacional i amb un disseny d'avantguarda que permetés la seva exportació a l'estranger per mitjà de botigues pròpies i de franquícies.

Des de l'any 1994, Basi es comercialitza a Europa, Amèrica del Nord i Àsia i, el 1995, es va inaugurar la primera botiga Armand Basi a Londres, que es va sumar a les obertures a Barcelona, Madrid, València, Bilbao, Puerto Banús, Vigo i Dubai i diferents aeroports internacionals.

En declaracions a Catalunya Informació recollides per Europa Press, el conseller delegat de la companyia, Juste de Nin, ha lloat l'esperit emprenedor de Basi, que el va portar amb el seu germà a aixecar un imperi de la moda a partir d'un petit taller de confecció.

Plantilla de 450 treballadors

Notícies relacionades

Armand Basi no només produeix moda tèxtil sinó també calçat i marroquineria, a més de comptar amb llicències de rellotges, fragàncies, ulleres, joies i roba de llar. La fàbrica, les oficines centrals i el centre de disseny es troben a Badalona i el magatzem, a Barberà del Vallès. Actualment, la firma compta amb una plantilla de 450 treballadors.

L'empresa ha sabut esquivar totes les dificultats amb què s'ha enfrontat en les últimes dècades la indústria tèxtil catalana, afectada en molts casos per tancaments o pel trasllat de la producció a països del tercer món.