en 3 minuts

Carl Palmer: "Asia és un grup de virtuosos"

Carl Palmer.

Carl Palmer.

2
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

Bateria

L'ex-Emerson, Lake & Palmer actua avui a Luz de Gas amb Asia, i també Steve Howe i Geoff Downes (ex-Yes), i John Wetton (ex-King Crimson).

--¿Què ha sigut més difícil, restablir les velles amistats o posar-se d'acord en temes econòmics?

--No hi ha hagut problemes: Asia existeix per poder tocar quan ens ve de gust i divertir-nos. Jo també tinc el meu Carl Palmer Band; Steve es reunirà aquest estiu amb Yes, i Geoff i John tenen una altra banda, Icon.

--¿Reivindiquen el rock progressiu?

--Per a mi, Asia és pop, no prog-rock. El 1982 era una mica progressiu amb cançons com Wildest dreams, però en el nou disc, Phoenix, hi ha més melodia que experimentació.

--Però són un grup de virtuosos.

--Sí, és clar, i això és perfecte. Volem tocar bé. El nostre xou dura més de dues hores i inclou peces històriques d'Emerson, Lake & Palmer, King Crimson, Yes i Buggles.

--Quan Asia va néixer, el 1982, va ser destrossat per la crítica britànica, molt atenta al punk i a la new wave. ¿Hi ha ressentiment?

--Va ser molt dur. El punk estava potent i ens ho va fer difícil. Però vam tenir molta sort perquè en aquella època va néixer la MTV; va ser una bona oportunitat per a nosaltres.

--¿Per què hi ha hagut tants canvis de formació a Asia?

--No ho sé. Geoff Downes ha mantingut el grup tots aquests anys amb molta altra gent. Per la meva part, no li vaig posar objeccions pel fet de quedar-se el nom. Ell no ha tingut altres vies per fer música. Però l'important és que ara està reunida la formació original.

--I hi ha una altra versió del grup dirigida per John Payne.

--Jo no el conec, i no m'interessa. Aquest grup és una altra cosa; es diu John Payne's Asia. Nosaltres som els Asia originals.

--¿Tornaran a tocar Emerson, Lake & Palmer?

--Crec que no, encara que podríem veure'ns i parlar-ne.

--¿Qui es resisteix a tornar, Emerson o Lake?

--¡Jo! Estic molt ocupat amb el meu grup i Asia. Tinc 58 anys i també necessito temps lliure.

Notícies relacionades

--Parla un castellà notable. ¿Manté la casa a Tenerife?

--No, la vaig vendre fa vuit anys. Ara visc entre la Gran Bretanya i Xipre. M'encanta Espanya, però prefereixo la península. Les illes estan bé, però per a les vacances. La meva filla, als 18 anys va haver d'anar-se'n.