en 3 minuts

Max Cavalera: "Ara és el moment de la ràbia"

Max Cavalera, en una imatge promocional.

Max Cavalera, en una imatge promocional.

1
Es llegeix en minuts
JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA

Cantant i guitarrista.

L'excomponent del grup metàl.lic brasiler Sepultura es retroba amb el seu germà Iggor en una nova banda, Cavalera Conspiracy.

--El 1997 va abandonar Sepultura, però Iggor s'hi va quedar fins al 2006. ¿Van trencar relacions?

--Sí, però no hi havia odi entre nosaltres; només hi havia silenci. L'any passat, em va trucar un dia i em va dir que volia tornar a treballar amb mi. Sabia que això passaria algun dia. Som família; portem la música a la sang.

--Inflikted,

--És un retorn al so de Max i Iggor, que, al seu torn, era el so de Sepultura. Molta gent està confosa en aquest sentit. Abans que el grup existís, Iggor i jo ja tocàvem junts i fèiem cançons ràpides i agressives. El nostre esperit ja era el de Sepultura, perquè Max i Iggor és igual a Sepultura.

--¿Se sent alliberat?

--El grup és un acte d'alliberament, un renaixement, una reencarnació... Aquest és el moment correcte per demostrar al món qui som. La manera de tocar d'Iggor és natural i màgica, i la combinació de tots dos és molt especial.

--Arise i AriseChaos A. D.

--No, es pot ser clàssic i mantenir la rebel.lia. Sepultura va aportar agressivitat a la música. Quan vam començar, hi havia bandes al Brasil que tocaven bé, però eren còpies d'I- ron Maiden. Per nosaltres, l'actitud era més important que la tècnica.

--¿Eren més punk que metàl.lics?

--Érem una combinació de les dues coses. Escoltàvem molt Motorhead i Black Sabbath, però també Discharge i Sex Pistols. I Celtic Frost. Érem punk-metal.

--A Roots van col.laborar amb Carlinhos Brown i amb indis Rootsxavantes.

--Seria un error. Aquell disc reflectia una visió que vaig tenir una nit i va ser molt diferent dels altres. Ara és el moment de la ràbia i de l'agressivitat. Això és aInflikted.Però en el futur sí que m'agradaria fer una altra vegada un disc conceptual. Basat en la situació actual del món: Bush, la guerra de l'Iraq...

Notícies relacionades

--¿Manté relació amb els actuals membres de Sepultura?

--Vull que aquesta entrevista sigui sobre Cavalera Conspiracy, no sobre Sepultura.