PREVISIÓ DE L'AEMET

Nous avisos per fred intens i nevades a l'interior d'Espanya

L'arribada d'un altre front atlàntic augmentarà la inestabilitat a la meitat oest d'Espanya, però gairebé no arribarà al Mediterrani

cmontanyes41525854 avila180108205747

cmontanyes41525854 avila180108205747 / RAUL SANCHIDRIAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d'un dia de transició, un total de 16 províncies espanyoles, amb especial incidència a Castella i Lleó, es mantindran aquest dimarts en situació de risc per nevades degut a l'arribada d'un nou front atlàntic i la persistència de l'aire fred a les zones altes. Segons l'avís emès per l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), no es pot abaixar la guàrdia perquès s'esperen gruixos de fins a 10 centímetres a Càceres, Àvila i Burgos i lleugerament inferiors a Sòria, la Rioja i Segòvia. També s'esperen nevades al Pirineu. De matinada, les temperatures seran inferiors a -5º en bona part de l'interior peninsular.

Catalunya queda al marge de les situacions de risc, però no se salvarà d'un descens generalitzat de les temperatures i de glaçades comunes a tot l'interior.

L'Aemet, a més, manté activat un altre avís en tres províncies andaluses (Màlaga, Cadis i Huelva) per precipitacions abundants. Al llarg d'aquest dilluns ja han destacat els 33 litres per metre quadrat recollits a Tarifa i els 32 litres de Fuengirola. La inestabilitat anirà avançant cap a l'est, però no es notarà gaire al Mediterrani.

Notícies relacionades

Un últim avís, en aquest cas per vents, afecta les comarques costaneres de la Corunya i Lugo, on s'esperen ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora.

La situació torna a ser de rigorós hivern a l'interior. Aquest dilluns les temperatures mínimes s'han desplomat, amb glaádes habituals a tot el territori llevat de la costa. Sense comptar l'alta muntanya, les mínimes del dia s'han registrat en petites localitats de Castella i Lleó, com Cantalojas (Guadalajara), amb -18,2º; La Riba de Escalote (Sòria), amb -14,6º, i Fresno de Cantespino (Segòvia), amb 14,1º. Pel que fa a capitals, la mínima va ser a Sòria (-6,7º). La d'aquest dimarts s'espera a Guadalajara amb -10º.