un any de cites a Cuatro

'First dates' celebra el seu primer aniversari amb Jorge Javier

El programa de Carlos Sobera, que ofereix un especial durant tota la setmana, també rebrà Carmen Lomana i Marc Ostarcevic

mdedios37787564 madrid  23 03 2017   television  carlos sobera  mat as y lid170410203149

mdedios37787564 madrid 23 03 2017 television carlos sobera mat as y lid170410203149 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els programes de cites són tot un clàssic de la televisió. Només cal recordar títols com Amor a primera vista, Contacto con tacto, Vivan los novios o el ja veterà Mujeres y hombres y viceversa. A Espanya, en els últims temps, Cuatro s’ha especialitzat en el format dels dating shows amb productes com Granjero busca esposa, ¿Quién quiere casarse con mi hijo?, Un príncipe para Corina, Adán y Eva, Tú, yo y mi avatar i fins i tot Amores perros, als quals fa just un any es va sumar First dates, que s’ha convertit en un dels seus programes amb més ganxo.

El restaurant de l’amor regentat per Carlos Sobera (basat en un espai britànic que també ha arribat a països com Alemanya, Holanda, Austràlia, Canadà, Bèlgica i EUA) compleix avui un any de vida. Un any en què ha rebut més de 3.900 persones –entre solters, assessors i convidats sorpresa–, en què un 54% dels participants ha confessat desitjar una segona cita amb el seu company de vetllada i en què s’han preparat gairebé 12.000 menús romàntics amb el volcà de xocolata com a postres estrella.

L’audiència també l’ha acompanyat: amb una mitjana d’1.516.000 teleespectadors i un 8,7% de quota de pantalla (que arriba al 9,5% a Catalunya), sol situar-se entre els espais més vistos del dia. I això que Cuatro n’està esprement el ganxo, amb diversos especials (celebrant des del Carnaval fins a segones cites d’alguns comensals) i fins i tot menjant-se el raïm de la nit de Cap d’Any amb Sobera i dos dels seus col·laboradors, el bàrman Matías i la cambrera Lidia, parella dins i fora del programa.

CONVIDATS ESPECIALS

Per celebrar el seu primer aniversari, First dates emet aquesta setmana diversos especials en què no faltaran convidats famosos, la reaparició d’excomensals (tant alguns que van tenir sort en les seves cites a cegues com altres que no) i actuacions musicals. Avui mateix, Sobera rebrà com a assessor de l’amor el fan més gran del programa de tot Mediaset, Jorge Javier Vázquez, en una cita que s’acabarà amb sorpresa per al presentador de Sálvame. La mateixa missió que duran a terme demà Dani Moreno, el Gallo de Los 40, i Cristina Boscá, col·laboradora de Dani & Flo.

Notícies relacionades

Els altres personatges VIP que participaran aquesta setmana en el dating show arribaran amb un altre propòsit: el de trobar l’amor. Carmen Lomana i Marc Ostarcevic aniran dissabte al restaurant buscant-hi la seva mitja taronja, com ja van fer amb més o menys fortuna famosos com Pocholo, Ana Obregón, Leticia Sabater i Víctor Sandoval.

DEL CASAMENT A LA CRIATURA

Cristian i Cristina, la parella que es va comprometre en el programa (i que ja s’ha casat) tornarà demà per anunciar una notícia, igual que Judith i Álex, que van viure un altre enamorament sobtat i tornen dijous amb taula per a sis: els respectius pares els acompanyaran en el sopar en què veuran la primera ecografia del seu futur net.

Dimecres, First dates viurà una vetllada diferent amb una multicita en la qual participen sis persones que es defineixen com a pansexuals. Perquè si hi ha res en què s’ha diferenciat aquest programa és per la diversitat d’orientacions i identitats sexuals dels comensals: s’hi han rebut heterosexuals, homosexuals, bisexuals, transsexuals, intersexuals, pansexuals així com defensors del poliamor.