La falla de les vanitats

La clausura de la tele valenciana subratlla el final d'un model del qual presumia el PP beneficiat pel 'semenfotisme'

Falla del 2011 amb Camps, Carlos Fabra i imputats de la xarxa ’Gürtel’.

Falla del 2011 amb Camps, Carlos Fabra i imputats de la xarxa ’Gürtel’. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

 

La falla més cara de la història no es va plantar en l'esplendor de la bombolla immobiliària. La falla més cara de la història, la de Nou Campanar, es va plantar el 2009, aliena als cops de destral que ja propinaba la crisi. Feia 28 metres d'alt per 40 d'ample i va costar més de 900.000 euros abans de ser pastura de les flames. Un dispendi privat que serveix com a metàfora del comportament amb el diner públic dels valencians que l'oposició atribueix als successius governs del PP.

 

'Semenfotista' és una expressió molt usual en aquelles terres per definir una manera de passar de tot, que tot et rellisqui. I des que Eduardo Zaplana va encendre una mascletà administrativa que li ha esclatat a Alberto Fabra, els dirigents populars no han fet cap cas de les crítiques a un model de gestió fonamentat en el totxo i en les grans aparences.

 

 Canal 9 hi era per explicar a bombo i platerets totes les seves mastodòntiques operacions i per silenciar qualsevol abús. Ara aquesta estructura de cartró pedra s'ensorra i l'altaveu mediàtic que van modelar els conservadors està sentenciat a mort. A mort o a privatització, com sospiten alguns, per seguir els passos que s'han intentat aplicar en la sanitat amb l'Hospital d'Alzira com a exponent.

 

Notícies relacionades

 

>>Llegiu la informació completa sobre el tancament de Canal 9 a e-Periódico.