DESTACATS DEL DIA

Espanya, líder en desigualtat i altres notícies del dia, en un minut

Una dona amb un dels seus fills, víctimes de la pobresa energètica, al seu pis de Barcelona.

Una dona amb un dels seus fills, víctimes de la pobresa energètica, al seu pis de Barcelona. / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Espanya, l'antiparadís social. El 28% de la població està en risc de pobresa, amb greus conseqüències en educació, salut i vivenda. EL PERIÓDICO analitza i posa cara als efectes del deteriorament de l'Estat del benestar.


2) La fiscalia aclareix que la immunitat no evitarà la presó a Puigdemont. Recorda que l'expresident està "fugit" i "persisteix en el seu pla delictiu", i es remet a la jurisprudència constitucional per afirmar que la immunitat parlamentària no és impunitat.

acn / bERNAT VILARO / Carles Puigdemont i Toni Comín, a Brussel·les. /


3) L'exministre Jorge Fernández Díaz, hospitalitzat. L'extitular d'Interior va patir un infart divendres passat que va obligar a ingressar-lo a l'Hospital La Princesa, a Madrid. Fonts pròximes a l'exministre afirmen que està estable.

Jorge Fernández Díaz, el maig del 2016. / EFE / KIKO HUESCA


Notícies relacionades

4) Els científics volen salvar el cacau amb una modificació genètica. Un projecte finançat per la xocolatera Mars planteja "editar-ne" l'ADN per protegir-lo d'una malaltia. El cultiu de la planta també afronta un futur crític pels efectes de l'escalfament global a l'Àfrica.

Un home mostra unes llavors de cacau seques a Nicaragua. / EFE/ JORGE TORRES


5) Carlos Sainz: "Més que la victòria, m'encanta seguir sent ràpid als 55". Entrevista amb el pilot després de sumar el segon Dakar.