DESTACATS DEL DIA

Via lliure al soterrament del tren a l'Hospitalet i altres notícies del dia, en un minut

zentauroepp41660124 hospitalet180118192120

zentauroepp41660124 hospitalet180118192120 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Compromís imminent del Govern per cobrir les vies de l'Hospitalet. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, té previst visitar la ciutat al febrer per tancar el pla amb l'acaldessa, Núria Marín.


2) Carles Puigdemont tenia la intenció de participar en el ple de constitució del Parlament però finalment es va fer enrere. Aquest és el document que ho demostra.

3) HRW nega que el procés sigui un assumpte de drets humans. L'oenagé considera a més que l'1-O la policia va fer un "ús excessiu de la força" i contradiu la versió del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido.

FERRAN NADEU / La Policia Nacional intenta desallotjar les persones concentrades a les portes del col·legi electoral Ramon Llull de Barcelona l'1-O. / 


Notícies relacionades

4) Brussel·les vol que tots els envasos de plàstic siguin reciclables per al 2030. La Comissió Europea crea la seva primera estratègia per incentivar el reciclatge i materials més sostenibles.

JOAN PUIG / Planta de tractament i selecció d'envasos de Gavà, al Baix Llobregat. / 


5) L'ONU confirma que els tres últims anys han sigut els tres més càlids de la història. L'Organització Meteorològica Mundial assenyala que la temperatura mitjana global va superar en 1,1ºC la mitjana preindustrial, igual que el 2015 i només una dècima menys que el rècord del 2016.

MARIANO CIEZA MORENO / Efectes de la sequera als embassaments del Guadiana. /