On Catalunya

enquesta a vuit països

Les espanyoles, entre les dones que més topless i nudisme practiquen

La meitat s'ha tret la part de dalt en almenys una ocasió a la platja

Una pareja en una playa nudista.

Una pareja en una playa nudista.

1
Es llegeix en minuts

Les espanyoles són les dones que practiquen més sovint topless i nudisme a la platja entre les ciutadanes de vuit grans països, segons un estudi de l'institut demoscòpic francès Ifop difós aquest divendres.

El sondeig es va fer per internet entre els dies 6 i 9 de juny a ItàliaEspanya, França, Alemanya, Holanda, el Regne Unit, els Estats Units i el Canadà, entre una mostra d'unes 1.000 dones a cada país amb edats a partir de 18 anys.

El 49% de les espanyoles van afirmar haver-se despullat de cintura cap amunt en almenys una ocasió a la platja, seguides per les alemanyes (41%) i les holandeses (35%), d'acord amb l'enquesta. Espanya ocupa igualment el primer lloc entre les que admeten haver fet nudisme alguna vegada a la seva vida (25%), seguida d'Alemanya (21%) i Holanda (13%).

Notícies relacionades

Els dos països nord-americans apareixen al final de la classificació en els dos supòsits, amb només un 11% de dones que diuen haver fet topless, un percentatge que es redueix al 7% en el cas del nudisme.

Aquesta diferència respecte a les dones europees és "lògica", segons l'Ifop, i es deu a "una legislació més restrictiva" al Canadà i els Estats Units, on "la nuesa integral tendeix culturalment a ser associada al sexe".