productes químics

Alguns cosmètics poden ser nocius per a la salut

Una experta alerta en una conferència a Barcelona que porten ingredients tòxics

abertran11074216 a young woman has her face treated with lightening creams by170721133010

abertran11074216 a young woman has her face treated with lightening creams by170721133010 / Hassan Ammar

1
Es llegeix en minuts

La meitat dels ingredients analitzats que es troben en productes cosmètics són considerats tòxics per l'OMS i la FDA, i alguns estan relacionats amb malalties com el càncer, la dermatitis o l'asma, segons ha denunciat l'experta en cosmètica química Sara Werner en una conferència a Barcelona.

Segons ha explicat Werner, "hi ha fins a 12.000 ingredients en els productes cosmètics, dels quals només se n'han analitzat 2.400", la meitat classificats com a tòxics i que poden afectar la nostra salut.

L'experta en cosmètica ha explicat que aquests ingredients ja estan registrats a la llista REACH, un projecte de la comunitat científica internacional que no només controla i estudia els productes químics, sinó que també analitza la nostra exposició a aquests productes, que pot generar els efectes "acumulatiu i de còctel", tots dos relacionats amb el càncer.

D'entre els milers d'ingredients tòxics, Werner ha al·ludit concretament als conservants més utilitzats en el mercat, els parabens, que han sigut estudiats i declarats perjudicials per a la salut des de fa 25 anys i que "ara els fabricants de cosmètica estan corrent per eliminar dels seus productes".

COSMÈTICA SEGURA

Aquesta experta, de qui la mare pateix sensibilitat química múltiple i que va ser qui la va sensibilitzar sobre la sobreexposició als químics tòxics, alerta que "el 60% de les substàncies que ens entren al cos ho fan a través de la pell i no pel que mengem o respirem".

Notícies relacionades

Werner ha explicat que ja hi ha iniciatives a tot el món que elaboren i venen productes cosmètics lliures de tòxics, entre elles l'empresa que ella va fundar i dirigeix, Cocunat, que comercia amb "cosmètica segura i saludable".

Aquesta experta ha sigut protagonista d'una de les conferències que organitza TEDxBarcelona, un fòrum que té com a objectiu donar a conèixer idees i projectes relacionats amb la ciutat de Barcelona.