Un càntabre amb leucèmia atrapat a Bali demana ajuda urgent per tornar a casa

Cristian Bosco va ser diagnosticat de la malaltia a l'illa indonèsia, on va viatjar per practicar surf

La seva asseguradora no vol pagar els 115.000 euros que costa l'ambulància aèria

Bosco necessita urgentment tornar a Espanya  des de Bali. / CRISTIANDEVUELTA

Bosco necessita urgentment tornar a Espanya  des de Bali.
Bosco va viatjar al maig amb uns amics a Indonèsia i fa uns dies va començar a trobar-se malament.

/

1
Es llegeix en minuts

Familiars i amics de Cristian Bosco, un surfer càntabre de 30 anys diagnosticat de leucèmia a Bali, han demanat ajuda urgent per sufragar el seu trasllat a Espanya, ja que la seva companyia asseguradora "no se'n vol fer responsable" per l'alt cost de l'avió ambulància. El transport costaria uns 115.000 euros.

Segons expliquen els promotors de la campanya a la web www.cristiandevuelta.com, el 4 de maig, Cristian, professor en una escola de surf de San Vicente de la Barquera, va arribar a Indonèsia per disfrutar d'un viatge amb amics, conèixer les platges i surfejar.

Uns quants dies després va arribar a Bali, on el 18 de juny "va començar el seu calvari" al patir una forta hemorràgia de nas per la qual va haver d'anar a l'hospital.

Després de diverses proves i anàlisis de sang, li van diagnosticar leucèmia limfoblàstica aguda, un tipus de càncer de sang i medul·la òssia que anul·la el sistema immune de qui la pateix i que produeix inflamacions agudes en òrgans vitals.

Des d'aleshores, l'equip mèdic que el tracta intenta controlar aquesta greu malaltia, i se li practiquen transfusions de sang contínues com a mesura pal·liativa. No obstant, segons el relat, aconseguir donants en aquell país resulta molt complicat.

EN ESTAT CRÍTIC

"L'estat de Cristian és crític", asseguren els seus familiars i amics, i "necessita urgentment un trasplantament de medul·la". "Els metges diuen que s'ha d'actuar com més aviat millor", ja que "es tracta d'una malaltia que avança molt ràpidament en qüestió de dies".

Així, expliquen que per al seu correcte tractament i trasplantament de medul·la, Cristian "necessita una ambulància aèria, un avió medicalitzat per poder arribar a Espanya", concretament a l'Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander.

Segons diuen, Cristian va contractar una assegurança per al seu viatge, però la companyia "no vol cobrir les condicions de trasllat necessàries per garantir la seva seguretat".

Notícies relacionades

"Cada minut compta per a Cristian. Cada dia que passa, és més difícil mantenir-lo estable i amb vida", asseguren. També expliquen que ja que Cristian té la doble nacionalitat mexicana i espanyola, familiars i amics desplaçats allà han intentat anar als respectius consolats, "però fins al moment no els han donat cap solució".

"La maquinària de la burocràcia és lenta i llarga, però Cristian no es pot permetre aquest luxe, ja que el temps és vital per a ell", lamenten.