MALA PRAXI

Suspesos dos guàrdies urbans per agredir un motorista a Barcelona

Els dos agents pertanyen a la unitat de trànsit i havien parat el conductor per una infracció de circulació

El comissionat Amadeu Recasens ha condemnat "enèrgicament" els fets

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Dos agents de la unitat de trànsit de la Guàrdia Urbana de Barcelona han sigut apartats del cos per agredir el conductor d'un ciclomotor el 15 d'agost a la carretera de l'Arrabassada. Els fets van passar cap a dos quarts de sis de la tarda. El motorista va ser interpel·lat pels agents, després de cometre una infracció de circulació, però va acabar -presumptament- sent agredit per aquests.

La Unitat de Deontologia i Afers Interns (UDAI) del cos policial considera que hi ha indicis “sòlids” que va existir “mala praxi” per part dels dos agents. Per això ha obert un expedient disciplinari per una falta molt greu, els ha suspès temporalment i, com que els fets constitueixen un delicte, ha presentat una denúncia perquè siguin investigats judicialment.

Notícies relacionades

En el mateix comunicat enviat des de l'Ajuntament de Barcelona, també es remarca que la UDAI ha informat la víctima d'aquest succés -el motorista agredit- per oferir-li el “suport necessari”.

El cap polític de la Guàrdia Urbana, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha criticat “enèrgicament” aquest incident però també ha volgut subratllar el seu “caràcter excepcional”. En el mateix sentit, ha defensat l'actuació de la UDAI per garantir “la transparència” de la policia municipal i guanyar-se “la confiança” dels ciutadans.