Sensors a les aules de selectivitat per detectar alumnes que copien amb auriculars

Els mecanismes miren de neutralitzar dispositius electrònics cada vegada més diminuts

Els presidents dels tribunals de les PAU tenen instruccions d'expulsar l'infractor immediatament

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

Les proves d'accés a la universitat (PAU) han endurit aquest juny les mesures de control per evitar les còpies, les xuletes i altres mètodes de frau en els exàmens, fins al punt d'instal·lar en algunes de les aules on des d'aquest dimarts es fan els tests sensors per interferir l'enviament d'informació a través de dispositius electrònics.

La mesura s'adopta després que els examinadors hagin constatat en els últims temps com han proliferat aquests aparells, cada vegada més minúsculs i difícils de detectar. No n'hi ha prou que els presidents dels tribunals de les proves demanin als estudiants que deixin visibles les orelles, "perquè alguns auriculars d'orella són tan petites, de la mida d'un gra d'arròs, que ja no és possible veure'ls a simple vista", expliquen.

ESCOMBRADA ALEATÒRIA

Notícies relacionades

A més d'instal·lar de forma aleatòria mecanismes per impedir les còpies amb aparells electrònics, als presidents se'ls ha facilitat un estricte protocol d'actuació que hauran d'aplicar amb els estudiants que fan trampes. L'infractor no només ha de ser expulsat de l'aula, sinó que, segons la gravetat de la seva falta, se li podrà obrir un expedient informatiu que derivi en una sanció i, en tot cas, amb el suspens d'aquesta convocatòria de selectivitat. 

Els infractors també hauran d'entregar els dispositius electrònics que porten al damunt i si són atrapats amb xuletes tradicionals s'exposen que l'examen sigui qualificat amb un zero.